Зелена класна стая радва децата на село Първенец. Тя беше

...
Зелена класна стая радва децата на село Първенец. Тя беше
Коментари Харесай

Класна стая на открито за патронния празник на ОУ Св. Св. К...

Зелена класна стая радва децата на село Първенец. Тя беше открита публично през днешния ден, когато образователното заведение празнува своя патронен празник – Денят на Светите равноапостоли Кирил и Методий. На тържеството участваха кметът на община „ Родопи” Павел Михайлов и кметът на селото Ренета Плевнелиева.



Класната стая навън се намира в двора на учебното заведение и е изпълнена по най-съвременни условия. Тя ще се употребява най-вече от учениците от начален курс на образование.



„ Поздравления за следващата самодейност, с която зарадвахте жителите и най-много учениците в селото! Дерзайте и продължавайте с положителните си каузи!”, сподели в приветствието си кметът Михайлов.



Зелената класна стая е построена благодарение на неправителствената организация „ България за нас”. Идеята е децата да могат да прекарват повече време навън, като част от образователните занятия са изнесени на открито.



Дворът на образователното заведение е видоизменен с нови пейки, кошчета и освежени зони за игри.

Празникът продължи с галерия от детски рисунки, песни и доста занимателни игри.

Днес патронен празник празнуват пет учебни заведения на територията на Община Родопи. Това са заведенията в Първенец, Марково, Устина, Браниполе и село Кадиево.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР