Зелена енергия от Грузия може да се внася от Черно

...
Зелена енергия от Грузия може да се внася от Черно
Коментари Харесай

Борисов: Зелена енергия от Грузия може да се внася от Черно море към Европа

Зелена сила от Грузия може да се внася от Черно море към Европа. Това заяви премиера Бойко Борисов след срещата му с грузинския му сътрудник Мамука Бахтадзе, който е на публично посещаване в България, съобщи " 24 часа "

" Грузия създава зелена сила от Водноелектрическа централа. 2000 мегавата могат да бъдат пренасяни през Черно море. Отделно България е включена в европейския енергиен пръстен ", сподели Борисов. И изясни, че са се договорили да работят и да търсят вложители за този план. Предварителната работа по него е най-малко 6 месеца, само че по думите на премиера той дава огромни благоприятни условия. Вторият вероятен план сред двете страни е построяването на цифров кулоар и полагането на кабел за транспорт на данни.

Според Борисов по този начин целият Каспийски район ще може да употребява бърз интернет. " Готови сме незабавно да стартираме, по който метод желаете да го изградите ", сподели Борисов. И добави, че има възможни вложители в Грузия. Ферибот ще свързва двете страни и ще придвижва товари два пъти на ден. Това може да стане до 3-4 месеца ", съобщи още министър председателят

Борисов изясни, че двете страни ще отстранен административните тежести и ще обезпечат инфраструктурата от двете страни на Черно море.   " Ние строим интензивно " Хемус " и с сходен продан на товари ще върнем блясъка на пристанище Варна ", разяснява още Борисов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР