Зелена електрическа жп линия от гара Яна до ТЕЦ София

...
Зелена електрическа жп линия от гара Яна до ТЕЦ София
Коментари Харесай

ЗА ЧРД: Фандъкова представя зелени проекти за София

Зелена електрическа жп линия от гара " Яна " до " Топлоелектрическа централа София " ще транспортира РДФ гориво. Тя би икономисала над 8 хиляди автомобилни курса на година. Това е един от шестте плана, които Столична община приготвя по европейски планове за таксономия на Европейски Съюз.

Това съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при откриването на конференцията Digital Sofia.Smart City, проведена от Столична община и Комисията за контролиране на известията (КРС), която има за цел да насърчи цифровата промяна на градовете.

Ефективното потребление на енергийни запаси е съществена цел на София сега. " Започнахме внедряване на ВЕИ в общински детски градини. Разработваме и пилотен план за потребление на водород, който ще се тества в едно от депата на " Метрополитен ", описа още Фандъкова.

400 енергийно самостоятелни учебни заведения и детски градини, които да създават зелена сила с водородни кафези и датчици, с които да наблюдават разноските си, е още един от подготвяните планове. Той ще спести 14 хиляди тона излъчвания годишно на постройка.

" София е първата столица в Европа с таксономичен разбор – всеки план ще е според " Зелената договорка ", уточни Фандъкова.

Тя посочи и въведените към този момент електронни услуги от общината, като онлайн билети за градския превоз, онлайн заплащане на налози и други

Днес е и рожденият ден на кмета на столицата. " Работният ми ден на рождения ми ден стартира с тази конференция, която за мен е доста значима, тъй като тук се събираме всички, от които зависи цифровата промяна на нашия град. Столична община изпревари страната със основаването на сектор цифровизация още през 2019 година и включването на младежите да ръководят и координират този развой. В този развой е доста значимо да приказваме за работата дружно ", пожела си Фандъкова.

И напомни, че Столична община е деен парнтьор на новаторски компании, които тестват свои артикули в действителна среда или основават нови такива. Един от инструментите на общината за поощряване на бизнеса е програмата " Акселератор стартъп София ", в който компаниите могат да получат до 90% от средствата, които са им нужни за новаторски артикули. Тази година са кандидатствали 24 плана, а утвърдените ще станат ясни през април.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР