Зелена България, Зелен Пловдив – това ще бъде важна цел

...
Зелена България, Зелен Пловдив – това ще бъде важна цел
Коментари Харесай

В Пловдив представиха приоритетите на ГЕРБ в образованието, науката и екологията*

Зелена България, Зелен Пловдив – това ще бъде значима цел в работата на народните представители от коалиция ГЕРБ-СДС, които градът ще изпрати в 45-то Народно заседание. Чист въздух, чиста вода и природа - към това са ориентирани част от целите в Политическата стратегия „ България последващо потомство ”, тъй като грижата за околната среда е грижа за хората. Това съобщи доцент Стефан Шилев – учител във висше образователно заведение, дълготраен началник на Регионална инспекция за опазване на околната среда и на общинската дирекция „ Екология ”. Днес той показа целите в сфера „ Околна среда ” и „ Образование и просвета ”.
„ През последните години бяха подписани контракти по Оперативна програма „ Околна среда “ за 53 съоръжения за компостиране на зелени боклуци, като една от тях е в Пловдив и скоро ще проработи, с цел да отговори на условията за понижаване на нездравословните излъчвания ”, съобщи доцент Шилев и изброи част от постигнатите резултати.
Въздухът през днешния ден е по-чист, в сравнение с преди 10 години, само че са нужни непрекъснати старания и грижа. За решаването на проблемите бяха отделени обилни средства по Оперативна програма „ Околна среда “, въведено бе строго законодателство, подхванати бяха ограничения и на локално равнище. Община Пловдив работи по план на стойност 14 млн.лв. за възстановяване качеството на въздуха и замяна на старите отоплителни уреди на твърдо гориво с нови, енергоефективни и нискоемисионни, посочи доцент Шилев и добави, че се влага в построяването на паркове, екологични класни стаи и площадки за децата, велоалеи.
„ Направихме огромни вложения за възстановяване на екологичната инфраструктура и вложихме целенасочени старания за надграждане на екологичното законодателство, само че следва още доста работа. Трябват радикални ограничения за непорочност на въздуха, по-добър надзор в ръководството на отпадъците и особено внимание във връзка с предпазените зони. Ще работим за осъществяване на политиките от така наречен „ Зелен пакт и преход към нискоемисионна стопанска система ”, сподели още той.

В качеството си на академични учител доцент Шилев показа резултатите и целите в бранш „ Образование и просвета ”. С двойното нарастване на учителските заплати при ръководството на ГЕРБ бе изменен коренно обществения статус на учителската специалност, хиляди необхванати деца бяха върнати в клас, даден бе подтик за развиване на научния капацитет посредством основаване на Национални научни стратегии в предпочитаните области, изброи претендентът от листата на ГЕРБ-СДС.
Образованието и науката са най-важната инвестиция в бъдещето. Ще продължи политиката за повишение разноските за обучение до 5 % от БВП; междинни училищен заплати на равнище над 125 % от междинните за страната; междинна заплата за преподавателите във висшето обучение - над 140 % от междинната за страната; нарастване на възнагражденията на непедагогическия личен състав до най-малко междинната заплата за страната. Висшето обучение да е стратегически и бюджетен приоритет, а научната активност да бъде финансово и ресурсно подтиквана – това са единствено част от целите в програмата.
„ Това, което сме създали, се вижда. Целта в този момент е да продължим тренда на възходящо развиване ”, безапелационен бе доцент Стефан Шилев.
„ Тази стратегия е действителна и изпълнима, тъй като стъпва на направеното и надгражда. Имаме самочувствието, че в бъдеще дружно ще реализираме повече ”, съобщи от своя страна доктор Надя Танева от кандидатската листа в Пловдив-град.
На срещата участваха кметовете на регион „ Централен ” Георги Стаменов и на регион „ Източен ” – Иван Стоянов.
Коалиция ГЕРБ-СДС е с №28 в интегралната бюлетина на изборите на 4-ти април 2021 година
*Публикацията е според контракт за осведомително обслужване за парламентарни избори 2021 година
Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР