Зелен сертификат за имунизация срещу COVID-19 или валиден антигенен/PCR тест

...
Зелен сертификат за имунизация срещу COVID-19 или валиден антигенен/PCR тест
Коментари Харесай

От утре влизането в парламента - само срещу зелен сертификат или отрицателен тест


Зелен документ за имунизация против COVID-19 или годен антигенен/PCR тест с негативен резултат се вкарва от на следващия ден за достъп до постройките на Народното събрание, припомнят от Народното събрание. Целта на мярката е да се обезпечи по-добър надзор и предварителна защита на разпространяването на инфекцията.

След 6-часов развълнуван спор депутатите гласоподаваха за въвеждането на по-строги ограничения на 7 януари. Те мотивираха решението си с равнене на изискванията с останалите жители на страната, които влизат на редица публични места с годен документ или документ за преболедуване. Изискването ще важи както за народните представители, по този начин и за чиновниците в Народно събрание, публицистите и гостите на Народното събрание.

За да бъдат основани всички нужни условия, Народното събрание обезпечи два лабораторни пункта наоколо до входовете на двете здания. В тях всеки, който не може да показа зелен документ, ще има опция да се тества директно преди влизане в постройката за своя сметка. Осигурени са и устройства за инспекция на валидността на издадените документи или направените проби.

Не се плануват спомагателни правила за достъп до постройките на Народното събрание отвън плануваните в решението от 7 януари. Изискването провокира неодобрение измежду депутатите антиваксъри и цветисти реплики за изгодите от документа. " Възраждане " даже провежда митинг, който за малко се размина без потърпевши след щурма на Народното събрание.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР