Зелен сертификат става задължителен за служителите на Министерски съвет. Това

...
Зелен сертификат става задължителен за служителите на Министерски съвет. Това
Коментари Харесай

Правителството официализира въвеждането на зеления сертификат в МС

Зелен документ става наложителен за чиновниците на Министерски съвет. Това е взето като решение на съвещанието на Министерски съвет, съобщи Лена Бориславова, шеф на кабинета на министър-председателя Кирил Петков. Ще отворен има пункт за имунизиране, ще бъдат обезпечени и проби. За публицисти и други гости зеленият документ няма да бъде наложителен, по отношение на тях ще изисква съблюдаване на всички ограничения против Коронавирус, като срещите с тях ще стават в специфични зали. Ще бъде дадена и опция за различна опция за право на труд без зелен документ.Днес министър председателят Кирил Петков ще подпише заповед за наложителен зелен документ в Министерския съвет. Ще има отворен има пункт за имунизиране. Целта е администрация без коронавирус.

Решено е да се организира осведомителна акция за изгодата и вредата от имунизациите.

На Министерски съвет е взето решение за взаимна среща с кмета на София Йорданка Фандъкова по тематиката за какво има неусвоени средства за градеж на детски градини и учебни заведения, заяви Бориславова.

Кабинетът взе решение да отпусне спомагателни средства на Министерство на образованието. Парите ще се изразходват по разнообразни обществени стратегии, в това число и такава по създаване на нови детски градини ", съобщи Лена Бориславова.

" Надяваме се по време на тази обща среща с министъра на образованието и кмета на София при премиера да се вземе позитивно решение, с цел да може с по-бързи темпове да се стартира построяването на тези уреди, с цел да се отговори на потребностите на жителите на столицата ", акцентира тя.

Другото взето решение е за разпределяне на част от държавния запас с минерална вода за Смолян и Благоевград, които не престават към този момент пети ден да имат проблеми с водоподаването след проливните превалявания. Безвъзмездното даване на количествата питейна вода ще способства за превъзмогване на последствията от бедственото състояние в области Смолян и Благоевград, надлежно в общини Неделино, Мадан, Борино, Чепеларе, Симитли, Кресна, Петрич и Гърмен.

Относно мораториума върху цените на тока към този момент са почнали срещи с специалисти за намаление на цената на електрическата енергия, добави още Бориславова. В отговор на въпрос тя съобщи, че няма да има шоково повишаване на електрическата енергия след приключване на мораториума през март.

Работим по какъв начин цената да бъде овладяна дълготрайно без това да е за е сметка на електроенергийните сдружения, посочи Бориславова.

Решението на прокуратурата да не образува досъдебно произвеждане за декларацията за двойното поданство на Кирил Петков е доказателство на тезата на " Продължаваме промяната " през цялото време, че няма виновност, добави още Бориславова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР