Зелен сертификат или тест за COVID- 19 се изисква от

...
Зелен сертификат или тест за COVID- 19 се изисква от
Коментари Харесай

Безплатно тестват общински съветници за COVID-19

Зелен документ или тест за COVID- 19 се изисква от общинските съветници на днешната сесия. Решението е взето от председателския съвет поради възходящия брой на инфектираните.

За съветниците, които нямат нито документ, нито са съумели да си създадат тест, ще се предлага гратис тестване на входа малко преди началото на сесията. Услугата се заплаща от бюджета.

„ Предполагам, че най-малко две трети от съветниците имат зелен документ “, сподели ръководителят на локалния парламент Александър Държиков. Самият той още преди няколко месеца се е имунизирал.

В дневния ред на сесията има 24 точки. Групата на Кауза Пловдив желае да се анулира решението, с което ул. „ Ген. Данаил Николаев “ е включена в синя зона. Мотивът на съветниците е, че множеството от хората, които живеят на тази и на прилежащите улици са срещу платеното паркиране, което към този момент е въведено.

Местният парламент ще преглежда предлагането на администрацията да отхвърли настояването на концесионера на лятното кино „ Орфей “ за удължение на контракта, защото опонира на закона.

Сцената в подножието на Сахаттепе е предоставена за стопанисване на Едноличен търговец „ Ванеса – Иванка Колева “. Договорът с компанията, подписан за период от 20 години, изтича.

Според закона за концесиите срокът може да се удължи, само че единствено при изискване, че той не може да бъде по-дълъг от една трета от периода, посочен в контракта. Мотивът на община - Пловдив за отхвърли е, че в началото концесията е била учредена за 15 години, само че един път към този момент е удължена до 20 със съглашение.

Фирмата беше приела общинския парцел в доста неприятно положение и влага над 100 000 лв.. Според зам.-кмета Пламен Панов сцената в Дома на културата „ Борис Христов “ не стига, графикът е напълнен, а с лятното кино „ Орфей “ ще има още една опция за деянията, планувани в Културен календар. В общината са уверени, че по-добре ще стопанисват парцела.

За обществено – слаби ще бъдат гласувани еднократни финансови помощи. Общо 14 000 лв. се разпределят под формата на подкрепяне и за пловдивчани с репродуктивни проблеми.

Снимка от Наташа Манева

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР