Зелен регистър на дърветата във Варна направи чужденец на име

...
Зелен регистър на дърветата във Варна направи чужденец на име
Коментари Харесай

Чужденец направи интерактивна карта на дърветата във Варна

Зелен указател на дърветата във Варна направи чужденец на име Дмитрий. 
На картата към този момент има над 1200 дървета със фотоси и параметри. 
Самата карта се вижда тук:

Тя е нужна тъй като разрешава на града да възнамерява дейностите по-ефективно, свързани със засаждания, санитарни резитби и лекуване на дървесната растителност. 
Насърчава градската администрация да обърне повече внимание на градската растителност. Позволява разбор на данните за взимане на решения по отношение на развиването на градската растителност. Позволява да се понижат рисковете, свързани с рискови дървета, които могат да причинят материални вреди или да съставляват опасност за живота и здравето на жителите на града. Включва жителите в развиването на градската растителност. Осигурява по-ефективен цивилен надзор върху опазването на дърветата в града. Позволява на жителите да научат повече за градската растителност.
В доста градове към този момент има интерактивна карта на дърветата, основана благодарение на доброволци. Защото тази задача е огромна и изисква общи старания и непримиримост, изяснява основателят й.

Подробна можете да прочетете тук:

На картата към този момент са нанесени 150 новозасадени дървета по бул. " Левски ". От тях 62 дървета към този момент са сухи.

Най-много сухи дървета има на кръгово до ул. Девня (69 дървета, 36 от тях към този момент са мъртви). Който са били засадени със специфична машина. 

" Продължаваме засаждането на дървета на новото кръстовище на бул. “Васил Левски ”, ул. “Девня ” и ул. “Г. Пеячевич ”, заяви кметът на Варна, Иван Портних в профила си в обществените мрежи.
 
Използва се профилирана техника за преместване на дърветата от разсадник и засаждането им в новата зона, в която ще бъдат построени поливна система и осветяване. Ремонтните действия по улиците завършват, следва полагане на маркировка ", написа Нова Варна преди една година.

Искам да помоля варненци, в случай че имате информация за новозасадени дървета, прибавете ги на картата. По този метод можем да направляваме дали дейно общината поддържа новозасадени дървета в нашия град, приканва Дмитрий и ползва фотография на картата. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР