Зехтинът намалява риска от рак със 17%. Това установява Американският

...
Зехтинът намалява риска от рак със 17%. Това установява Американският
Коментари Харесай

Учени: Зехтинът намалява риска от рак със 17%

Зехтинът понижава риска от рак със 17%. Това открива Американският лицей по кардиология след огромно изследване на над 100 хиляди души, предава БГНЕС.

Ежедневната консумация на дребни порции зехтин понижава риска от гибел от разнообразни форми на рак с към 17%, а също по този начин понижава вероятността от гибел от сърдечни и съдови болести с 19%.
10 аргументи да пием по лъжица зехтин всеки ден
Много от нас към този момент употребяват зехтин вместо олио за готвене, основно поради неговия усет и хранителна стойност. Но знаете ли, че добавяйки...
Прочети повече
" Ние потвърдихме актуалните хранителни рекомендации за зехтин и други ненаситени растителни мазнини. Освен това, нашите наблюдения демонстрират, че лекарите би трябвало да поучават пациентите да заменят маслото и маргарина със зехтин, което ще усъвършенства здравето им ", сподели старши научният помощник в Харвардския университет Марта Гуаш-Фере, представена от пресцентъра на Американския лицей по кардиология.

Учените стигнат до това умозаключение, откакто изследват данните, събрани посредством два огромни мониторингови плана, като от три десетилетия наблюдават измененията в здравословното положение на сътрудниците си, както и измененията в диетата, микрофлората и неприятните им привички. В изследването е изследвано по какъв начин потреблението на зехтин в храната въздейства върху здравето на медицинските сестри и здравните служащи и тяхната предразположеност към сърдечни болести, рак, болест на Алцхаймер и други здравословни проблеми, свързани със злоупотребата с мазни храни.

Доброволците, които употребяват към седем грама зехтин дневно, имат 17% по-малко възможност да умрат от разнообразни форми на рак, а също и 18% по-малък късмет да умрат от болести на белите дробове и сърцето. По същия метод, постоянната консумация на зехтин понижава вероятността от развиване на заболяването на Алцхаймер и други невродегенеративни болести с 29%.

Освен това лекарите откриват, че избягването на други източници на мазнини и замяната им със зехтин има също толкоз удобен резултат върху здравето на доброволците. Замяната на 10 грама масло, майонеза или маргарин с сходна маса зехтин или други растителни мазнини понижава риска от преждевременна гибел на доброволците с към 8-34%, според от типа на заместената лой.
Колко е потребен зехтина за здравето
Зехтинът е богат на доста витамини, минерали, ненаситени мазнини, както и доста антиоксиданти. Така той обезпечава отбрана на организма и...
Прочети повече
Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР