Зебрите могат да поправят това, което еднорозите са развалили. Такова

...
Зебрите могат да поправят това, което еднорозите са развалили. Такова
Коментари Харесай

Зебри vs еднорози: Битката за инвестиции в Силициевата долина

Зебрите могат да поправят това, което еднорозите са развалили. Такова е мотото на ново придвижване в софтуерната промишленост, родено от безпокойството в Силициевата котловина от така наречен „ компании еднорози “.

Еднорог е стартъп компания, оценена на повече от един милиард $. Фейсбук, да вземем за пример, е типичен еднорог.

„ Движението зебра “ е основано при започване на тази година от четири дами бизнесмени, на които им било доста мъчно да се снабдят с финансиране за софтуерните си стартъп компании.

Те написали манифест, в който молят Силициевата котловина да влага повече в дами и етнически малцинства, които основават компании, и да поддържа тези нови компании, които се стремят да станат рентабилни и в това време да оказват помощ на обществото.

„ Когато облагата на акционерите взема връх над груповото богатство, демокрацията е застрашена. Реалността е, че комерсиалните модели генерират държания и в известна степен това държание може да докара до дълготрайни, от време на време разрушителни резултати “, се споделя в текста.

Какво държание се има поради?

Аня Уилямс е една от съоснователките на Движението зебра и ръководи лична компания в Сан Франциско, щата Калифорния. Става дума за компанията Tinsel, която създава верижки със скрити слушалки.

Виж повече тук:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР