Здравословното хранене не е само избор на здравословни и разнообразни

...
Здравословното хранене не е само избор на здравословни и разнообразни
Коментари Харесай

Как да научим детето да се храни здравословно?

Здравословното хранене не е единствено избор на здравословни и разнородни храни.

Какви привички би трябвало да възпитаме у децата си? Как да разнообразим усетите и да превърнем формалното хранене в същинско наслаждение?

1. Отстоявайте

Как ви се коства концепцията, че детето би трябвало да яде в избрани часове и да пробва всичко, което му се дава? Родителите от ден на ден заобикалят обичайните настройки и угаждат на децата, като желаят да избегнат спорове и да им угодят.

2. Изключете тв приемника, до момента в който се храните

Детето ви към този момент не гледа телевизия, до момента в който яде? Сега то най-вероятно яде в компанията на смарт телефон или таблет? Във всеки случай това е неприятен табиет, който ни прави „ сензорно необразовани “: насочвайки цялото си внимание към екрана, ние не сме в положение да се насладим пълноценно на усета на храната.

Подобен обред е изключително нездравословен за доста дребни деца - увлечени от анимационен филм или телевизионно предаване, те просто гълтам храна и незабелязано преяждат, тъй като не могат да се почувстват сити.

Как би трябвало да продължите? Намерете приятна тематика за диалог на масата, тъй че храненето ви да е постепенно, наслаждавайки се на сегашния миг. Децата ви несъзнателно ще ви подражават.

3. Насочете се към разнообразни сетива

Преди да започнете хранене, научете детето си да „ яде с очите си “, вдишвайки миризмите, идващи от чинията, дъвчете добре храната, с цел да усетите от какво се състои, чувствата на езика (сочна храна, хрупкава, топяща се в уста... ), разграничаващи звуци (гризане на недопечен или варен морков) и най-после цялата гама от усети (кисело, солено, горчиво, сладко...). И не забравяйте, помолете ги да разясняват другите чувства.
7-те най-опасни места у дома за проходилото дете, които родителите пропущат
Прохождащото дете има потребност от доста свободно място в дома, безвредна среда, опция без риск да опознава света, да разучава всичко...
Прочети повече
4. Не драматизирайте обстановката

Децата, както и възрастните, са лакоми или злояди. Безсмислено е да се пробвате да преправите природата им, единствено ще си загубите времето и ще им насадите омерзение към храната. Бъдете търпеливи до пубертета им. По предписание по това време дребните, изключително момчетата, стартират да ядат повече, а някогашните чревоугодници, в противен случай, стават по-безразлични към деликатесите.

5. Покажете въображение

Да се ​​говори за здравословни и нездравословни храни с деца е неефикасно. Между две и 10 години те ядат, тъй като са гладни или тъй като им е прелестно. Обсъждането на здравни проблеми има смисъл от 12 или 13-годишна възраст, когато подрастващите стартират умишлено да се свързват с телата си и да схващат какво значи положително здраве.

Друга неприятна концепция е да възнаградите детето си за това, че яде зеленчуци. Това единствено ще усили отвращението му към зелето или спанака. Ако, в противен случай, готвите с въображение - да вземем за пример, сервирате мини-зеленчуци, вършиме красиви зеленчукови гювечи с настъргано сирене и паста - тогава отводът последователно ще отстъпи място на любознанието, а по-късно и на удоволствието.
Никое дете не би дало прошка ТЕЗИ тежки обиди, внимавайте!
Всеки родител възпитава детето си по друг метод и напълно разумно всеки позволява избрани неточности, въпреки и неумишлено, които впосл...
Прочети повече
6. Поканете ги да ви оказват помощ при пазаруване и подготвяне на храната

Вече двегодишното дете можете да вземете със себе си на пазар, с цел да може да гледа, пипа, помирише какво ще яде за обяд или вечеря. В идеалния случай би било добра концепция да организирате фамилно пътешестване до селото или фермата, тъй че детето да разбере от кое място идват доматите и морковите в чинията му.

Позволете му да ви оказва помощ при подготвяне на храната: дано обели яйце, да подреди резени сирене, да обърка салатата, да подреди принадлежности за хранене... Гордостта от свършената работа на неговата възраст ще увеличи апетита му, детето по-охотно и по-смело ще пробва непознати ястия.

7. Наблюдавайте съня им?

Да, не се учудвайте, сънят и храната са тясно свързани. Грелинът, секретиран от нашия корем, е хормон, който усилва потребността от храна. Ако човек спи малко, тялото отделя прекалено много грелин, което води до прояви на мощен апетит денем.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР