Здравословното хранене има все повече почитатели в днешно време. Всеки

...
Здравословното хранене има все повече почитатели в днешно време. Всеки
Коментари Харесай

Нещата, за които трябва да знаем при консумирането на здравословни храни, но не ни казват

Здравословното хранене има от ден на ден фенове в днешно време. Всеки от нас се стреми да избира и употребява храни, богати на витамини, минерали, фибри, аминокиселини и така нататък Изписано е доста за изгодите от тези субстанции, в магазините се продават артикули с етикет БИО, който отбелязва, че тези продукти са отгледани екологично, без добавени каквито и да е нездравословни субстанции. Въпреки това, има храни, които не са чак толкоз потребни и които по един или различен метод вредят на здравето ни. Кои са те?

Салатите се считат за една от най-здравословните храни. Тя се включва в доста диети, употребява се като гарнитура към разнообразни ястия или се употребява независимо. Знаете ли обаче, че здравословната салата е тази, приготвена от свежи зеленчуци, без добавени салами, сирена или сосове, тъй като по този начин те губят своите потребни качества. Това е по този начин, тъй като в тези артикули се съдържат сол и наситени мазнини. Ето за какво, в случай че желаете салата ви в действителност да е здравословна, то прибавете към нея единствено сурови ядки или нежно пилешко месо и зехтин.
Не всички калории са равни. Как другите храни въздействат върху вашия организъм
Калорията, най-малко от термодинамична позиция, се дефинира като количеството сила, належащо за повишение на температурата на 1 к...
Прочети повече
Супите също са доста питателни и здравословни, само че не и тези, които се оферират в заведенията. За по-добра компактност и усет в тях постоянно се прибавят царевично нишесте, както и доста подправки, които обогатяват усета ѝ. Ето за какво по-добре приготвяйте обичаната си чорба вкъщи, с цел да знаете какво има в нея. И не забравяйте, че при приготвянето на месни супи, бульонът в който се е варило месото е добре да се изхвърли, тъй като при варенето в него се отсрочват всички нездравословни субстанции.

Сушените плодове също са желани от тези, които се хранят здравословно. Те се съхраняват по-дълго време и ги има през всеки сезон. Истината е обаче, че изгодата от плодовете е по-голяма, когато се употребяват пресни, тъй като при сушените постоянно се прибавят захар и разнообразни химикали за по-голяма продължителност и по-добър усет, които в огромни количества по никакъв начин не са здравословни.

Шейковете са измежду здравословните питиета, които се включват в доста и разнообразни диети. В множеството случаи към смлените в блендер плодове или зеленчуци се прибавят мляко, захар или сладолед, които обаче усилват тяхната калоричност. За да се насладите на една в действителност здравословна и потребна напитка, към определените плодове прибавете малко вода, малко мед и клонче мента.

Пилето е диетична храна, съдържаща малко мазнини и постоянно присъстваща в здравословните менюта. Приготвено на грил то е доста вкусно, само че не до там потребно, тъй като в хрупкавата препечена кожа се съдържат доста мазнини. И в случай че въпреки всичко решите да го приготвите по този метод, то ви съветваме първо да отстраните кожата му и да го натриете със примес от ароматни подправки.
5 трика, с които може да извършите утринния сандвич доста по-здравословен
Ако има нещо, което не би трябвало да пропущаме всеки ден, това е закуската. До огромна степен от нея зависи какъв брой сила ще имаме, в какво...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР