Здравното ведомство увери, че ще има лекарства за недоносените бебета,

...
Здравното ведомство увери, че ще има лекарства за недоносените бебета,
Коментари Харесай

От МЗ предвиждат по-строги мерки, ако случаят на „Омикрон“ се докаже

Здравното ведомство увери, че ще има медикаменти за недоносените бебета, които липсват от октомври
„ В взаимозависимост от резултата на тестът на по отношение на разновидността на COVID-19 „ Омикрон “ ще се вземат нужните ограничения. Доколкото ми е известно пробите ще бъдат подготвени в четвъртък вечер или петък. Може би по-задълбочени научни данни ще се получат в средата или в края на този месец “. Това съобщи заместник-министърът на опазването на здравето доктор Тома Томов пред публицисти в Министерството на здравеопазването.

Пробата се изследва в Националния център по заразни и паразитни заболявания. Паралелно с тестването, се търсят контактните на пациента, както и местата, които е посетил, добави заместник-министърът: „ Дори самата догадка, че има подобен вид на вируса, управляващите правят сега епидемиологично изследване: къде е минал, къде е бил през последните няколко седмици, с кои хора е общувал с оглед навръх тази профилактика и предварителна защита “.

Липсата на медикаменти за недоносени бебета 

Майките на недоносени бебета от своя страна алармираха, че две от медикаментите, с което се лекуват, се употребяват и за COVID-пациенти.

Медикаментите липсват от октомври. Често пъти бебета страдат от проблеми с дишането и медикаментите им са животоспасяващи. Те са писали писмо до здравното министерство с въпрос дали ще има лекарства. Д-р Томов увери, че медикаменти ще има и ще бъде дадена още информация по проблема.

Проблемите с бустерните дози

На въпрос дали е правилно, че българи, които са се ваксинирали в чужбина, имат проблем с слагането на бустерна доза у нас, доктор Томов сподели, че по този проблем се работи интензивно. По думите му в предходните седмици са получени редица писма в тази връзка. Експертът акцентира, че в най-скоро време ще се откри решение и на този проблем.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР