Здравното ни министерство и нацията ни губят тотално битката с

...
Здравното ни министерство и нацията ни губят тотално битката с
Коментари Харесай

Губим битката с коронавируса, а парите за здраве от актуализирания бюджет свършват

Здравното ни министерство и нацията ни губят тотално борбата с, а парите от обновения бюджет за здраве са на приключване, откри.

Към днешна дата България е на второ място по смъртност от ковид в света (след Перу, бел. ред.), на 56-то място по заболяемост – въобще от началото на пандемията, и преди всичко по смъртност в целия свят за последните месеци.

На този декор служебното държавно управление е на път да изхарчи обезпечените от Народното събрание пари. През август Народното събрание на средствата за опазване на здравето с 224 035 600 лева

Предназначението им беше да се купят спомагателни количества ваксини, за поддръжка за личния състав на първа линия, за лекарствени артикули за лекуване на COVID-19, медикаменти за запас на лечебните заведения за лекуване на систематичен инфекциозен отговор и протромботични положения, зародили в резултат на ковид при приети в болница пациенти.

С поредност постановления Министерският съвет до момента е трансферирал на Министерство на здравеопазването сумата от 210 244 400 лева



За пазаруване на Ремдесевир (за лекуване на ковид – бел.ред.) са отпуснати 38 880 000 лева с решение на държавното управление от 29-ти септември.

От 14-ти октомври има Постановление на Министерски съвет от 19 300 000 лева От тях 7,7 млн. са за спомагателни хонорари на чиновници в Министерство на здравеопазването и подведомствените му структури, които са заети в действия, свързани с ограниченията за предварителна защита и битка с COVID-19. Останалите 11,6 млн. лева са за медиците, работещи при неподходящи условия по време на епидемията.

На 20-ти октомври са обезпечени 7 269 000 лева, с които Министерство на здравеопазването да купи 3000 дози от ново лекарство в ампули (комбиниран пакет Казиривимаб и Имдевимаб) за 3000 пациента.
 Скандален клип от видинската болница: Пациент се разхожда гол и уринира в кашон посред Коронавирус отделението Скандален клип от видинската болница: Пациент се разхожда гол и уринира в кашон посред Коронавирус отделението
За ужасяваща бедност и липса на здравна грижа в Коронавирус отделението на видинската болница " Света Петка " алармираха в обществената мре...

Всяка от дозите ще коства 2 423 лева с Данък добавена стойност. Лекарството е с записано название REGN-COV2. Произведено е от F. Hoffmann-La Roche Ltd., (Швейцария), а на територията на Европейски Съюз заявител и собственик в бъдеще на разрешението за приложимост е Roche Registration GmbH (Германия). Европейската организация по медикаментите (ЕМА) е почнала оценка на заявление за неговата приложимост. То ще се влива като система в лечебните заведения и подкожно посредством спринцовка за лекуващите се в домашни условия. Ползите и рисковете от приложението му ще бъдат оценени в скъсен период, свързан от осъществен настоящ обзор „ rolling review “ от Комитета за лекарствени артикули в хуманната медицина (CHMP) към ЕМА.

Предложението да се закупи това лекарство е подадено от доцент доктор Ангел Кунчев – основен държавен здравен контрольор.

„ Моноклоналните антитела се ползват като еднократна интравенозна инфузия допустимо най-скоро след открит позитивен тест за SARS-CoV-2. Съгласно издадените от ЕМА научни мнения те са предопределени за лекуване на доказан COVID-19 при пациенти над 12 години, изложени на висок риск от напредване до тежък COVID-19, като рисковите фактори могат да включват, само че не се лимитират до: преклонна възраст, затлъстяване, сърдечно-съдови болести, в това число хипертония, хронични белодробни болести, в това число астма, захарен диабет вид 1 или вид 2, хронично бъбречно заболяване, в това число на диализа, хронично чернодробно заболяване, имуносупресирани, въз основа на преценката на предписващия доктор - лекуване на рак, трансплантация на костен мозък или орган, имунна непълнота, ХИВ (ако е едва следен или има данни за СПИН), сърповидно-клетъчна анемия, таласемия и продължителна приложимост на имуносупресори “, е обяснил доцент Кунчев. Според неговия отчет сега лекарството се ползва в 15 страни от Европейски Съюз, а във Англия има условно позволение за приложимост.

На 11.10.2021 година Европейската организация по медикаментите осведоми, че стартира финалния стадий от оценката на документите за лекарствения артикул.  Още няма дефинитивно мнение, само че има рекомендация от СЗО за приложимост под изискване. Министерство на здравеопазването е поканило българския представител на производителя за подписване на контракт – „ Рош България “ ЕООД.

От 28-и октомври има Постановление на Министерски съвет на здравното ведомство в размер 12 500 000 лв.. Парите са предопределени за основаване на запас от медикаменти на лечебните заведения, предопределени за лекуване на систематичен инфекциозен отговор и протромботични положения в резултат на ковид.
 60% от българите считат, че има корупция в опазването на здравето 60% от българите считат, че има корупция в опазването на здравето
60% от българите считат, че в бранш „ опазване на здравето “ има корупция, само че едвам 18 на 100 от станалите очевидци или жертви на...

На същата дата е обезпечена сума от 28 600 000 лв.. От тях 7,5 млн. лв. са за хората на първа линия от Министерство на здравеопазването и структурите му. Останалите 31,1 млн. лева ще се разпределят сред медиците на първа линия от НЗОК.  

Пак от 28-и октомври са утвърдени 13 млн. лева за пазаруване на щадящи бързи антигенни проби, с които да се изследват учениците от начален стадий.

В началото на този месец – 4-ти октомври, има Постановление на Министерски съвет за 46 474 600 лева.за пазаруване на ваксини против COVID-19.

От същата дата са утвърдени на Министерство на здравеопазването спомагателни разноски от 24 300 000 лв. за Ремдесивир.    

С решение от през днешния ден Министерски съвет ще отпусне спомагателни 10 млн. лева на Министерство на здравеопазването за медицински О2 и азот за лечебните заведения.

Откак е назначено служебното държавно управление на здравното министерство са преведени общо 305,4 млн. лв..  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР