Здравното министерство удължи с месец и половина срока за кандидатстване

...
Здравното министерство удължи с месец и половина срока за кандидатстване
Коментари Харесай

Здравното министерство удължи срока за проекта за спешната помощ

Здравното министерство удължи с месец и половина периода за кандидатстване с планово предложение за рационализация на незабавната здравна помощ по процедура BG16RFOP001-4.001 „ Регионална здравна инфраструктура " по Оперативна стратегия „ Региони в напредък " 2014-2020.

Срокът е продължен до 15 май. 

Общият бюджет за плана е над 163 млн. лв.. 

Здравното министерство към този момент е пуснало и социална поръчка за доставка на 400 коли за спешна помощ с нужното съоръжение. 

Предвидени са 185 коли за спешна помощ за транспорт, в началото лекуване и мониторинг на пациенти, 42 коли за спешна помощ с нараснала проходимост, 78 коли за спешна помощ от вид 4x4 и 95 коли за спешна помощ за интензивни медицински грижи. Обществената поръчка е на стойност 58 405 980 лева с Данък добавена стойност.

До края на тази година се чака да бъдат доставени първите коли за спешна помощ. Едно от главните условия в оповестената процедура е доставчикът да обезпечава най-малко 5 години гаранция на колите и здравното съоръжение в тях. При сигнал за щета сервизът би трябвало да реагира в границите на 2 дни, а ремонтът да не трае повече от 72 часа, оповестиха от Министерство на здравеопазването.

Планираните по плана за рационализация на незабавната помощ действия обгръщат 237 обекта на територията на цялата страна - незабавните отделения, разкрити в 34 лечебни заведения за болнична помощ с над 50% държавно присъединяване, 27 центъра за незабавна здравна помощ и разкритите към тях 176 филиала и изнесени екипи за незабавна здравна помощ. По отношение на тях ще бъдат осъществени строително-монтажни и строително-ремонтни действия, доставка и монтаж на обзавеждане, както и обезпечаване на здравно съоръжение и инсталация.

" Удължаването на периода за подаване на плановото предложение се постанова, от една страна, заради комплексния темперамент на дейностите, планувани за осъществяване в огромния инфраструктурен план, който е уникален в страната с огромния териториален обсег и трудност за осъществяване на плануваните дейностите на територията на цялата страна. От друга страна, спомагателното време ще улесни работата на консултантите по документалното застраховане на плановото предложение ", обясниха от Министерство на здравеопазването.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР