Здравното министерство отпуска заем от 750 000 лв. на болницата

...
Здравното министерство отпуска заем от 750 000 лв. на болницата
Коментари Харесай

Със заем от 750 000 лв. МЗ спасява от фалит болницата в Котел

Здравното министерство отпуска заем от 750 000 лева на болничното заведение в Котел, заяви bTV. Така лечебното заведение ще излезе от тежката рецесия, в която е затънало заради насъбрани задължения и неизплатени от месеци заплати на личния състав.

Болницата е профилирана за рехабилитация на деца с церебрална парализа и в нея намират помощ дребни пациенти с увреждания от цялата страна. Тя работи с съоръжение за над 1 млн. лева, получено от „ Българската Коледа “. 

Вчера беше показано, а родители и медици показаха терзанието си, че тя може да бъде затворена. Заради неплатени сметки преди дни болничното заведение остава без ток, а храната на децата е на заем от снабдители.

Майки изведоха болните си деца на митинг против затварянето на здравното заведение. Те са безапелационни, че не желаят то да затваря порти, тъй като е като втори дом за техните деца.

„ Децата са привикнали, те са израснали тук. Ние всеки месец сме по 10 дни тук. Една трета от живота ни минава в тази болница “, сподели Красимира Жекова.

Д-р Димитър Ганчев пък показа, че за лекарите и личния състав е същински празник, когато дете с ДЦП проходи и проговори.

Въпреки това обаче той и сътрудниците му осем месеца са без заплати, а част от личния състав е напуснал.

Подписката против затварянето на болничното заведение към този момент е достигнала до президента и министър-председателя, а здравното министерство е отпуснало заема с 3-годишен период, с цел да може то да продължи активността.

Според кмета на Котел Коста Каранашев това избавя болничното заведение от банкрут и тя ще продължи да работи.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР