Здравното министерство официално с очаквани доставки на ваксини от Pfizer/BioNTech

...
Здравното министерство официално с очаквани доставки на ваксини от Pfizer/BioNTech
Коментари Харесай

Ето колко РНК ваксини идват в България през 2021 г., САЩ с данни колко вероятен е анафилактичен шок при ваксината на Pfizer

Здравното министерство публично с предстоящи доставки на ваксини от Pfizer/BioNTech и Moderna - т.е. така наречен РНК ваксини.
От оповестеното стана ясно, че през тази година са контрактувани общо 1,5 млн. дози. Това изрично не стига за всеобща имунизация, само че занапред се чакат и други ваксини - като тази на AstraZeneca. точно с нея се мисли да се прави всеобщата имунизация.
 Д-р Велислава Петрова: Изненадва ме, че хората се плашат от имунизацията вместо от вируса Д-р Велислава Петрова: Изненадва ме, че хората се плашат от имунизацията вместо от вируса
" Когато количеството на налични ваксини е задоволително, бих предложила и преболедувалите коронавирусна зараза да се имунизират ". Това...
Междувременно Центровете за надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати (CDC) пресметнаха, че при слагане на имунизацията на Pfizer/BioNTech има заплаха от 1 остра алергична реакция при 100 000 имунизации. При общо 1 893 360 сложени ваксини сред 14 и 23 декември, 2020 година, са регистрирани 21 случая на анафилактичен потрес.
Документираните от здравните управляващи в Съединени американски щати 21 случая включват хора сред 27 и 60 години, като междинната възраст е 40 години. Всички, като се изключи двама, са били лекувани с епинефрин, постоянно прилаган при остри алергични реакции. Четирима са влезнали в болница, трима - в реанимация. Интересното е, че при 19 случая става въпрос за дами. Не са докладвани смъртни случаи.
Въпреки че процентът при имунизацията на " Пфайзер " / " Бионтех " е към 10 пъти по-висок, броят на случаите на остри алергични реакции остава " извънредно необичаен " и в полза на популацията е да се имунизира, защото рисковете от коронавирусната пандемия са доста по-големи, акцентира Нанси Месоние от Центровете за надзор и профилактика на болесттите. " Знаем по какъв начин да лекуваме анафилактичен потрес и сме въвели процедури на местата за имунизация, с цел да реагираме при нужда ", добавя тя, съобщи OFFNews.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР