Здравното министерство (МЗ) публикува за обществено обсъждане Проект на Наредба

...
Здравното министерство (МЗ) публикува за обществено обсъждане Проект на Наредба
Коментари Харесай

Държавата се готви да плаща на болниците да поддържат резерв от лекарства заради COVID-19

Здравното министерство (МЗ) разгласява за публично разискване Проект на Наредба за допълнение на Наредба № 3 от 2019 година за медицинските действия отвън обсега на наложителното здравно обезпечаване, за които Министерството на здравеопазването субсидира лечебни заведения, и за критериите и реда за субсидиране на лечебни заведения.

Промените плануват, посредством субсидиране от страна на министерството, лечебни заведения да поддържат запас от лекарствени артикули, нужни при лекуването на пациенти с COVID-19. Увеличеният брой приети в болница пациенти през предходните талази на COVID-19 докара до по-високо ползване на лекарствени артикули, прилагани в процеса на лекуване на коронавирусната зараза, заради което се стигна до липса или дефицит на избрани медикаменти. С препоръчаните промени се цели застраховане на потребностите на лечебните заведения при нова спешна обстановка, обвързвана с разпространяването на COVID-19.
 Русия създава лекарство за ковид във тип на дъвка Русия създава лекарство за ковид във тип на дъвка
Руското министерство на защитата стартира разработка на ново антивирусно лекарство за COVID-19 под формата на дъвка, заяви източник, б...

Създаването на запаса и лекарствените артикули, които ще бъдат включени в него, ще бъдат избрани със заповед на министъра на опазването на здравето, по предложение на експертните препоръки по съответните медицински специалности. В заповедта ще бъдат написани критериите и редът, при които запасът ще се разпределя и употребява за потребностите на лечебните заведения, на които липсват или не доближават такива лекарствени артикули.

Лекарствата, които ще са част от запаса, са включени в протоколите за болнична терапия в направения от Министерството на здравеопазването „ Интерактивен указател за лекуване на COVID-19 “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР