Здравният министър Стойчо Кацаров ще разреши строежа на голяма болница

...
Здравният министър Стойчо Кацаров ще разреши строежа на голяма болница
Коментари Харесай

Министър Кацаров ще разреши строеж на голяма частна болница в с.Казичене

Здравният министър Стойчо Кацаров ще позволи градежа на огромна болница в софийското село Казичене. Това стана ясно от отговора му на запитване на неговия предходник до месец май, проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ, по време на парламентарния надзор. Тезата му е, че София няма потребност от още една болница, до момента в който в страната те не доближават.

Бъдещото лечебно заведение ще е част от веригата академични Болници " Сърце и мозък " с филиали във Варна, Плевен, Велико Търново, Шумен, Бургас и Ямбол. Инвеститор е фармацевтичната компания " Чайкафарма " АД, която купи в Казичене парцел с повърхност 52 дка за 14.8 млн.лева. Проектът планува цех за медикаменти и наоколо болница с три корпуса с 470 кревати.

" През тази година тази болница е поискала две позволения - за Бургас и за София. Вие сте издали за Бургас ", обърна се Кацаров към Ангелов. " По отношение на София (Казичене) е завършила административната процедура и е готова за автограф от министър ", добави той и даде обещание да направи това още през днешния ден. Положителни мнения за новата болница имало от Агенция " Медицински контрол ", от Здравната каса и Националния център по публично здраве, " което споделя, че подхожда на условията на националната здравна карта ", акцентира министърът.

Проектът планува болничното заведение да има кардиология, пулмология, урология, гастроентерология, онкология, кардио и съдова хирургия, неврохирургия, акушерство и гинекология, рехабилитация. Операционният блок ще е с 15 зали като за незабавни случаи е проектирана и площадка за хеликоптери.

Инвеститорът " Чайкафарма " има два фармацевтични завода - в Пловдив и Варна, които създават общо 450 млн.таблети годишно за 160 лекарствени продукта. Компанията е учредена през 1999 година от Тихомир Каменов и проф. Тони Веков. Юристът Каменов навлезе в здравната сфера с дистрибуция на медикаменти посредством " Търговска лига ", след това влага в производството на медикаменти, както и в застрахователния бизнес с сдружението " ДаллБогг: Живот и здраве ". Болниците от групата на " Чайкафарма " са с фокус в кардиологията - в Плевен, Ямбол, Велико Търново, Шумен и Варна, а от няколко години се развива и неврохирургията - в Бургас и втора болница в Плевен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР