Здравният министър Стойчо Кацаров очаква съвсем скоро в България да

...
Здравният министър Стойчо Кацаров очаква съвсем скоро в България да
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров очаква появата на Омикрон в България всеки момент, но не предвижда нови мерки

Здравният министър Стойчо Кацаров чака напълно скоро в България да бъде открит първият случай на инфектиран с разновидността Омикрон на ковид. Пред Би Ти Ви той посочи, че все още това няма да наложи въвеждането на спомагателни ограничаващи ограничения. Така той опроверга заместника си, че в случай че в страната се открият случаи на разновидността Омикрон, евентуално противоепидемичните ограничения ще бъдат затегнати.

Според Кацаров българските управляващи са работили бързо при появяването на новия вид на ковид, което е помогнало да не се допусне разпространяването му. Като образец той даде затварянето на границите за идващите от южноафриканските страни, с което другите страни в Европа забавили, което пък довело до разпространяването му.

Здравният министър изиска част от партиите да поемат отговорност за високия брой умряли от болестта поради държанието си. По думите му " половината от партиите, които и в този момент са в Народното събрание, бяха очевидни и открити съперници на имунизацията ". Въпреки това, здравното министерство се справило добре с рецесията и съумяло да избегне опасността страната да бъде напълно затворено, което можело да сложи под риск провеждането на парламентарните и президентските избори, а от там да се стигне до конституционна рецесия.

Кацаров разяснява и проблемите с доставките на проби за огромните възпитаници, което докара до по-късното им връщане в класните стаи. Той призна, че е имало закъснение при доставянето им, само че за сметка на това с отделените пари са били купени 3 пъти повече от плануваните проби и по този начин е подсигурено присъственото образование на всички възпитаници най-малко доникъде на януари.

Здравният министър отбрани концепцията си за обединение на болница " Лозенец " с детска болница и акцентира, че решението е " издържано във всички гледни точки ".

" Правителствена болница (бел. ред. болница " Лозенец " ) е една особеност. С това решение властта се отхвърля от своята привилегия и дава най-луксозната болница за лекуване на децата. Това е смяната, другото е статукво ", сподели още Кацаров.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР