Здравният министър съобщи ексклузивна новина за зеления сертификат.Все още няма

...
Здравният министър съобщи ексклузивна новина за зеления сертификат.Все още няма
Коментари Харесай

Министър Сербезова: Обсъждаме възможността да отпадне зеленият сертификат за антитела

Здравният министър заяви извънредна вест за зеления документ.

Все още няма решение да отпадне зеленият документ за съществуване на антитела, само че такава опция се разисква.

Това стана ясно от коментар на здравния министър Асена Сербезова пред публицисти в Народното събрание след присъединяване ѝ в парламентарния надзор, предава Българска телеграфна агенция.

Пред медиите Сербезова определи разпоредбите в България по отношение на пандемията като едни от най-либералните. Тя уточни, че възможна смяна за зеления документ ще има, в случай че бъде направено предложение от експертния съвет по контрол на имунопрофилактиката, здравния надзор и основния държавен здравен контрольор. На този стадий няма такова, уточни Сербезова. Тя разяснява, че не се разисква включването на спомагателни обекти, за които да важи условието за зелен документ.

Във връзка с показания в четвъртък Национален оперативен план за справяне с COVID-19, министърът изясни, че процентът на претовареност на интензивните кревати се дава от Регионалните здравни инспекции /РЗИ/. По думите ѝ с изключение на броя на интензивните кревати като приоритет се извежда и заболеваемостта на медицинските експерти. В плана България е разграничена на шест клъстера. Предстои на уеб страницата на Министерския съвет да бъде оповестена карта със съответната информация за модела, който ще се следва при ръководството на пандемията.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР