Здравният министър професор Асена Сербезова да си подаде незабавно оставката.

...
Здравният министър професор Асена Сербезова да си подаде незабавно оставката.
Коментари Харесай

Възраждане иска главата на Сербезова веднага

Здравният министър професор Асена Сербезова да си подаде неотложно оставката. За това прикани от парламентарната естрада водачът на „ Възраждане ” Костадин Костадинов. Като причина за настояването си той уточни трагичния случай с умрялата във вторник жена пред незабавното поделение във Враца.

„ Веднага. Днес, здравният министър би трябвало да подаде оставка. И не тъй като тя носи директна виновност за случилото се, а тъй като човек с морал в този случай би трябвало да понесе отговорност ”, уточни той.

Междувременно Мария Шаркова, юрист по здравно право, счита, че в случай че постоянно се концентрираме върху съответната виновност на даден чиновник, няма да решим систематичния проблем, който съществува в лечебните заведения и в опазването на здравето като цяло.

Няма причина регистрацията на един пациент да предхожда медицинските дейности, когато има заплаха за живота на индивида, означи тя.

Според нея в тази ситуация от Враца Прокуратурата може да откри, че е приченена гибел по несъобразителност, а наказванията за това включват и отнемане от независимост.

Възможно е да се открият и пропуски в медицинския стандарт в Спешното поделение, от което да последват наказания, сподели адв. Шаркова.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР