Здравният министър проф. Костадин Ангелов бе на посещение в Инфекциозна

...
Здравният министър проф. Костадин Ангелов бе на посещение в Инфекциозна
Коментари Харесай

Здравният министър огласи новите мерки срещу COVID-19, които ще бъдат въведени скоро

Здравният министър проф. Костадин Ангелов бе на посещаване в Инфекциозна болница и разположения на територията ѝ координационен център, с цел да ревизира основаната организация за работа на двете структури.

"Капацитетът на Инфекциозна болница е 120 кревати. В момента има 78 кревати заети с заболели от ковид при 70 кревати готови ", изясни той на брифинг след визитата там.

"Проведох диалог с доцент Мангъров и персонално съм го помолил да се включи в борбата с ковид. От през вчерашния ден той има заповед за шеф на клиниката където се лекуват всички пациенти от ковид. Единственото ми условие е да се съблюдават всички ограничения за сигурност ", посочи проф. Костадинов.

"На територията на София няма дефицит на кревати. Продължават да се разкриват нови кревати ", разясни здравният министър.

Мерките, които се разискват, са:

Всички учебни заведения с 20% на заболеваемост ще бъдат изведени в електронна среда. Във висшите учебни заведения ще продължат да се образоват студентите отдалечено, като се изключи тези, които имат засилени на практика уроци.

„ Зелените коридори “ да се отнасят и за пациентите с хронични болести. По тази точка още се обмисля какъв да бъде времевият диапазон 8-10, 10-12 или 14-16 ч. Министър Ангелов изрази вяра, че няма да има злоупотреби с хроничните болести. Тези "зелени коридори " ще продължат да важат и за възрастните хора.

В цялата страна предвиждаме да има вечерен час за работа на заведенията.

"Предвиждаме един вечерен час за работата на заведенията на територията на цялата страна. Към момента се ориентираме към час 23.00-23.30 часа ", сподели още проф. Ангелов.

А децата, които не вървят на учебно заведение, само че посещават огромни търговски центрове - да са единствено с компаньон родител.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР