Здравният министър проф. Христо Хинков ще забие с групата си

...
Здравният министър проф. Христо Хинков ще забие с групата си
Коментари Харесай

Здравният министър забива парчета на “Лед Цепелин“ на фест, нямало да му падне имиджът

Здравният министър проф. Христо Хинков ще забие с групата си Restart Rock Band на 24 юни на фест в Стара Загора. Преди това той се съветвал дали музикантското му амплоа може да нанесе имиджови вреди на кабинета, посочи той пред Нова тв.
Прочетете още
“Рокът е моята буря. Израснал съм с тази музика, моето потомство е това ”, споделя министърът. Всъщност професорската му група е добре позната на меломаните още от 2014 година, когато за пръв път вземат участие в фамозния “Миндя рок фест ”. Поканил ги уредникът проф. Евгений Дайнов, щом ги чул в къщата на Хинков в прилежащото село Къпиново, спомни си кметът на Миндя Иван Иванов.

“В групата на професора всички са с университетски занимания. Дългогодишни участници са на Миндя феста и доста ги харесват. Ходил съм у тях. С починалата му майка бяхме положителни познати ”, описа той.

Столичната тайфа, в която Хинков е фронтмен, вокал и китарист, репетира в София, а през лятото се събира в наследствената му къща единствено на 3 км от Миндя. Местните си спомнят, че преди десетина години докторът даже правел в нея частен рок фестивал. В началото на септември в дома му се събирали другари, а на спонтанната сцена в двора излизали единствено непрофесионалисти.

Групарите пресъздават с безспорна акуратност музиката на титаните от “Лед Цепелин ”, а концертните им изяви по клубове са с трибюти на бандата. Познавачи споделят, че доктор Хинков пее като Робърт Плант и това е доста скъпо, тъй като малко реализатори в света могат да създадат характерната бленда на вокалиста на “Лед Цепелин ”.

Професорът психиатър е създател и на единствената рок опера, отдадена на лудницата. Проф. Хинков е създател на музиката и либретото. Разказва се за протеста на лудите и неговото потъпкване от управлението на болничното заведение. В композицията имало арии на старшата сестра и на шизофреника, хор на лудите. Записана е в демоверсия, само че до момента не е поставяна на сцена, разкриват стартирани с творчеството на здравния министър.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР