Здравният министър проф. Христо Хинков е на среща в Пирогов

...
Здравният министър проф. Христо Хинков е на среща в Пирогов
Коментари Харесай

Най-сетне! Здравният министър отиде в Пирогов

Здравният министър проф. Христо Хинков е на среща в " Пирогов " и беседва с представители на медицинския състав на лечебното заведение. Срещата се състои след едноседмично напрежение сред управлението на болничното заведение и министъра, провокирало политически скандал в ръководещата (не)коалиция.

Поканата беше отправена от шефа на болничното заведение Валентин Димитров в неделя, откакто предходната седмица бе изработен опит за отстраняването му. 

На 5 декември стана известно, че доктор Димитров е освободен от поста шеф на " Пирогов ". Дни преди този момент министър Хинков разгласи, че одит, осъществен в болница " Пирогов " в интервала юни 2022 – юли 2023 година, демонстрира финансови нарушавания в лечебното заведение, както и че болничното заведение е в неприятно финансово положение. Димитров обаче твърди, че от началото на 2023 година " Пирогов " е на облага.

Ако се откри, че данните в отчета за " Пирогов " са измислени от специалистите, които са писали отчета, аз ще си подам оставката, съобщи в петък министър Хинков. 

Оставката му беше поискана и от някои политици. Финансовият министър и съпредседател на Политическа партия Асен Василев разгласи, че в случай че някой министър не може да си обезпечи доверието на депутатите, би трябвало да подаде оставка.

Костадин Ангелов от ГЕРБ също изиска такава.

" Министърът е работил съгласно пълномощията си. Ако нещо се оспорва, това е дали основанията му са правилни, или не. Ако министър Хинков е имал учредения, тогава той е работил вярно и шефът на болничното заведение би трябвало да понесе съответните наказания. Ако се окаже, че основанията не са подкрепени от проверяващата институция, значи казусът е при министъра ", коментира пък министър председателят Николай Денков.

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР