Здравният министър – по опасен от ковидПаун ЦоневВ деня, в

...
Здравният министър – по опасен от ковидПаун ЦоневВ деня, в
Коментари Харесай

Паун Цонев: Здравният министър – по-опасен от ковид

Здравният министър – по рисков от коронавирус

Паун Цонев

В деня, в който министър председателят Петков внесе оставката на държавното управление в Народното събрание, здравният министър Сербезова дала да се разбере, че ще изиска оставката на шефа на емблематичната кардиологична болница „ Света Екатерина “ проф. Генчо Начев. Любопитно съвпадане. Излиза, че това е било едно от най-важните неща, които е трябвало да свърши отлитащият кабинет.

Дали от бързане или от присъщата ѝ невзискателност Сербезова не е показала претекстове. После съобщи на брифинг, че в някои лечебни заведения текат инспекции.

А претекстовете за желаната оставка са толкоз ясни:

- Защото проф. Генчо Начев е извънредно сполучлив началник на най-модерната кардиологична болница в България. Отвътре „ Света Екатерина “ наподобява като петзвезден хотел, лъскава, чиста, с привлекателен личен състав, с потвърдени лекари – професори, доценти, доктори на медицинските науки.

- Защото през 2006 година проф. Начев пое болница „ Св. Екатерина “ с 10 млн. лева дълг в падеж/т.е. всеки миг можеха да я разгласят в несъстоятелност/, а в този момент, даже при тази повсеместна рецесия, болница „ Света Екатерина “ няма и един лев дълг. При състояние, че доста други лечебни заведения са натрупали стотици милиони задължения и никой не желае оставка на шефовете им.

- Защото с умеенето си да основава екип проф. Начев притегли за финансов шеф всепризнатият финансист и някогашен финансов министър Красимир Ангарски, който дълги години се грижеше ловко за паричните потоци на болничното заведение.

- Защото през този интервал, от 2006 година до в този момент, под управлението на проф. Начев болничното заведение е вложила 28 млн. лева СОБСТВЕНИ средства, без нито един лева от държавния бюджет, в техническо съоръжение и инсталация, което я издигна до равнището на западноевропейските кардиологични лечебни заведения.

- Защото построи нов корпус на болничното заведение, още по-модерен, с площадка за кацане на хеликоптери!, който откакто бъде оборудван, ще се употребява не от проф. Начев, а от всички българи.

- Защото с изключение на сполучлив административен началник, проф Начев е и утвърден топ кардиохирург, както в България, по този начин и в Европа.

- Защото магическите ръце на проф. Начев са избавили хиляди и хиляди човешки животи и както се споделя, половин България му е признателна во веки веков.

- Защото проф. Начев от 15 година е почетен жител на Казанлък, неговия роден град, който той в никакъв случай не не помни и където го боготворят.

- Защото от 20 година проф. Начев става всяка заран в 6 часа, в 7 часа към този момент е в болничното заведение, в 7,30 прави оперативка, в 8 часа влиза на интервенция или интервенции, които не престават до 12 ч, 13ч, постоянно и до 15 ч., в това число и на Нова година и Великден. После стартира да се занимава с мениджмънта на болничното заведение, по този начин щото в този момент тя да няма нито един лев дълг и да е допустимо личния състав да си получава заплатите една година напред, даже и да не идват на работа!

Е, по какъв начин да не поискаш на подобен човек оставката!

Миналата година проф. Начев води тежка борба с короновируса. Близо две седмици бе сред небето и земята. Но медицината, а може би и Господ, го избави.

Сега, обаче, здравният министър в оставка май ще се окаже по-опасен за проф. Начев и неговата превъзходна болница от коронавирус 19.
Но в България е по този начин.

П.С. В едно съм сигурен. Ако след време на въпросната мимолетна министърка Сербезова, не дай Боже, ѝ се наложи най-хубавата кардиологична помощ, тя несъмнено ще потърси проф. Начев. Той и на нея ще помогне.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР