Здравният министър неочаквано е станал част от екип на спешна

...
Здравният министър неочаквано е станал част от екип на спешна
Коментари Харесай

Здравният министър помогна на екип на Спешна помощ

Здравният министър ненадейно е станал част от екип на незабавна помощ. Излизайки от министерството през вчерашния ден следобяд Николай Петров вижда кола за спешна помощ, в която лекарски екип оказва помощ на примрял мъж. Министърът описа, че лекарят, сестрата и даже водачът на колата за спешна помощ се опитвали да спасят пациента. За да може колата за спешна помощ да тръгне, министърът се включил към екипа. Въпреки напъните на лекарите от ВМА мъжът е умрял.


В 17 часа през вчерашния ден в Спешна помощ постъпва сигнал за мъж, примрял пред здравното министерство. Екипът на лекар Миланов е в региона и стига на място за 3 минути. Мъжът е в тежко положение с епилептичен спазъм и се постанова незабавна реанимация.

доктор Пламен Миланов - доктор в ЦСМП - София: Шофьорът беше вътре при нас във фургона. Той правеше индиректния масаж, аз правех обдишването, колежката правеше операциите, нужни при подобен вид патология.
По това време здравният министър имал среща с неудовлетворен пациент. Видял колата за спешна помощ и решил да ревизира какво се случва.

проф. Николай Петров - министър на опазването на здравето: И защото целият екип беше зает. И те не можеха да тръгнат. Аз се намесих да им оказа помощ, поех масажа, с цел да можем да тръгнем и да се движим към лечебното заведение; Пациентът беше в извънредно тежко положение.д-р Пламен Миланов - доктор в ЦСМП - София: Реакцията е на един огромен доктор. Отдаден напълно на специалността.
Ако не се беше присъединил да ви оказва помощ?
- Щяхме да продължим да се борим до момента в който стане транспортабилен.проф. Николай Петров - министър на опазването на здравето: Няма нищо ново, нищо чудно. Няма сензация тук. Тук просто си свърших работата.
От незабавния екип описват, че нерядко екипите са непълни.

Марияна Маркова - здравна сестра в ЦСМП-София: Лошото е, че няма личен състав и че много от екипите са без сестри, по този начин да го кажем. И тогава остава единствено водачът с лекаря. И тогава още по-трудна става задачата.
Въпреки че не са длъжни, водачите на колите за спешна помощ не отхвърлят помощ, описват медиците.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР