Здравният министър Костадин Ангелов предпочита да има опашки пред ваксинационните

...
Здравният министър Костадин Ангелов предпочита да има опашки пред ваксинационните
Коментари Харесай

Костадин Ангелов предпочита опашки за ваксини пред чакащи за линейки

Здравният министър Костадин Ангелов избира да има опашки пред имунизационните центрове, в сравнение с хората да чакат за коли за спешна помощ или с цел да бъдат признати в болница. В студиото на БТВ той увери, че безпорядък няма, макар че се приказва за безпорядък. Той е неудовлетворен точно от това, че се приказва за безпорядък. Това се случвало единствено в България, макар че по целия свят има опашки и в целия свят върлува един непредвидим вирус. " Когато някой трансформира разпоредбите в хода на мача, тогава се случват такива неща ", изясни Ангелов скупчването на хора и незнанието дали и по кое време ще има ваксини в това число и за персоналните лекари.

Костадин Ангелов увери, че вторите дози за имунизираните в РНК ваксини се пазят и тяхната имунизация не е сложена под риск. Не се пази втората доза на " Астра Зенека ", само че там интервалът може да е 10 седмици. Отварянето на зелените коридори е стимулирано с това да не се похабяват ваксини, откакто е отворен един флакон, а е хора не са пристигнали. В момента към 30% от имунизираните 212 000 сложени дози са на възрастни хора сред 64 и 85 години.

Изключително удовлетворен е Ангелов, че са съумели да извърнат трендовете. Той отбелязва 12% растеж на искащите да се имунизират, въпреки и да не се базира на нито едно представително изследване.

Ангелов удостовери, че се водят договаряния за ваксини назаем, каквато информация излезе през вчерашния ден вечерта. Не стопираме да търсим ваксини, водим разнообразни диалози на равнище Европейски Съюз, като задачата ни е да изтеглим снабдяването напред във времето. Към първичната информация, че се водят диалози с Гърция и Франция, той добави и Германия.

Целта ни е 70% имунизирани до юни, съобщи Костадин Ангелов и изрази убеденост, че можем да го създадем, макар че сега процентът на имунизираните е към 3%. Имаме поръчани задоволителен брой ваксини, даже и да имунизираме 100% от популацията си, ще останат към 3 млн. ваксини, изясни министър Ангелов. България не е контрактуван сътрудник с производителите на ваксини и действително нищо не може да направи по неспазените количества на доставка, призна обаче Ангелов. Това не е предоверяване, безапелационен е министъра.

Единственото, което можем да създадем, е да сигнализираме европейските институции, което се и прави. Здравният министър напомни, че решението за това Европейска комисия да подписва договорите е минало на гласоподаване през Народното събрание.

Ангелов за отварянето на заведенията: Направихме го с ясното схващане какво може да се случи.

България продължава да върви по ръба на бръснача във връзка с противоепидемичните ограничения. Вече се говорело и за " български модел на меките ", по думите на Ангелов, който счита че те би трябвало да бъдат толкоз меки и толкоз твърди, че хората да имат вяра в тях. " Няма социална настройка да се съблюдават ограниченията ", счита Костадин Ангелов.

Отварянето на заведенията от през днешния ден, 1 март, Ангелов отбрани като поредна политика. Обещахме да ги отворим при заболеваемост под 200 за 14 дни, съобщи министърът и уточни, че сега тя върви сред 12 и 13%. В момента нараства заболеваемостта и се постанова плато за смъртността. Системата е безусловно подготвена да се оправи обаче, алените лампи не светят, увери Ангелов. Той се надява да не ни чака пик на болестта. " Моята цел е да върнем спокойствието на хората ", съобщи Ангелов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР