Здравният министър Кирил Ананиев също е давал пари на лекар,

...
Здравният министър Кирил Ананиев също е давал пари на лекар,
Коментари Харесай

Докъде се докарахме: И здравният министър призна че е давал пари под масата на лекар

Здравният министър Кирил Ананиев също е давал пари на доктор, които не са били регламентирани. Това призна самият той в студиото на bTV. На въпрос на водещия дали са му желали пари, той отговори позитивно.

" Когато изписваха дребната ми внучка ми желаеха в допълнение възнаграждение, с цел да е несъмнено, че я изписват здрава. Не е редно, тъй като по здравна пътека всичко беше ясно написано ", призна здравният министър.

" Има подозрения, че лекарите също са подтиквани от фармацевтичните компании, с цел да изписват избрани медикаменти. Проверките, които направихме с прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, демонстрираха, че лекари също вземат участие в реекспорта на медикаменти. На идното съвещание на Министерски съвет ще внеса предложение за основаването на осведомителна система, която ще следи медикаментите от тяхното влизане в страната, през търговеца на едро, търговеца на дребно, аптеките в лечебните заведения и какъв брой медикаменти реимбурсира НЗОК. Така ще направляваме и дефицита на медикаменти в дадени области на страната. Като забележим какъв брой медикаменти са влезнали и след това лиспват ще се намесват нашите органи. Само при последната акция изчислихме, че загубите на страната са за 80 млн. лв.. По-лошото е, че губи българския жител ", разяснява Ананиев последните случаи за корист в системата на опазването на здравето.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР