Здравният министър Кирил Ананиев решава дали може да се свика

...
Здравният министър Кирил Ананиев решава дали може да се свика
Коментари Харесай

Ананиев решава може ли да се свика пленум на БСП

Здравният министър Кирил Ананиев взема решение дали може да се свика племум на Българска социалистическа партия преди основният спор за водач на партията да стане факт. Битката за лидерското място в столетницата към този момент е в напреднала фаза, сподели се, че Корнелия Нинова и Кирил Добрев независимо и поотделно са се обърнали към Ананиев с въпрос къде и по какъв начин да съберат 150 приятели в изискванията на изключителна епидемиологична конюнктура, оповестява 24 часа. 
След като работи Народното събрание и на съвещанията му се събират по 240 депутати, за какво да не може да се събере и пленумът, чийто състав е към 180 души, разясняват от “Позитано ” 20.
На пленума би трябвало да се реши и по какъв начин и в какви периоди ще продължи прекъснатата поради пандемията отчетно-изборна акция за идния 50-и конгрес, както и за номинациите за водач.
Очаква се тежко съвещание на Националния съвет, огромният въпрос е дали ще има конгрес преди директния избор за водач в партията.
В момента със заповед на здравния министър е неразрешено събирането на повече от 10 души в затворено помещение. Този мотив Корнелия Нинова употребила пред Изпълнителното бюро, с цел да отхвърли предлагането пленумът да се събере още в края на май, описаха осведомени.
Според " 24 часа " Корнелия Нинова към този момент е провела телефонен диалог със здравния министър и от отговора му станало ясно, че не може да има партийна колекция, описаха приятели. И обясниха, че това я устройва, тъй като има терзания, че на съвещанието на Народно събрание може да не успее да събере поддръжка против настояването на опозицията ѝ за привикване на съвещание на настоящия конгрес преди провеждането на директния избор. А на него се чака още веднъж да бъде сложена тематиката за промени в устава, които да върнат остарялото състояние - ръководителят да се избира от конгреса
За бързо съвещание на Националния съвет упорстват както опозицията, по този начин и Кирил Добрев, който се чака да е главен конкурент на Нинова за лидерския пост в партията.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР