Здравният министър Кирил Ананиев обеща да ни държи в течение

...
Здравният министър Кирил Ананиев обеща да ни държи в течение
Коментари Харесай

А. Герджиков: Ако СУ не поеме болница „Лозенец”, тя може да бъде разпродадена

Здравният министър Кирил Ананиев даде обещание да ни държи в течение за всяко нещо, което се прави с болница „ Лозенец ”. Той обаче не удържа на думата си. Надявам се, договорът за болничното заведение да ни бъде показан, най-малко това свое заричане да извърши министър Ананиев. Това съобщи в предаването „ Още от деня ” ректорът на СУ „ Климент Охридски ” Анастас Герджиков.
Второто четене за измененията във връзка с болничното заведение минаха по чудноват метод, срокът за внасяне на оферти бе скъсен, всичко стана със скоростта на експресния трен.

Нямаме избор болница Лозенец да не бъде към СУ. Това е решение на Министерски съвет. Ако ние не управляваме болничното заведение, тя може да бъде разпродадена. Сега, когато СУ се постанова да ръководи болничното заведение, се вкараха текстове за задължения на университета. Оказа се, че тези задължения ще бъдат включени в закона. За болничното заведение във Варна това обаче не бе направено.

Експерти ни поучават да не поемаме ръководството на болница „ Лозенец”. Задълженията й са от времето, когато Министерски съвет е бил неин принципал, по тази причина би трябвало той да изплати задълженията. Задълженията от 8-9 млн. са от 2 години за заплати, 30 млн. лева са насъбрани от съоръжение. Проблемът е по какъв начин ще се устоя болница „ Лозенец” отсега нататък. Вече няма да има дотация, тя би трябвало да се устоя от активност.

Говорят се разнообразни неща за болничното заведение, което основава чувство за безпорядък. Не знам дали хаосът е инцидентен.

Възможно е някой да се надява СУ да се откаже да поеме ръководството на болничното заведение и тя да се докара до тежко положение и да бъде разпродадена.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР