Здравният министър Кирил Ананиев не прима оставката на директора на

...
Здравният министър Кирил Ананиев не прима оставката на директора на
Коментари Харесай

Ананиев отхвърли оставката на директорката на Агенцията по трансплантации

Здравният министър Кирил Ананиев не прима оставката на шефа на Изпълнителна организация по трансплантации доктор Мариана Симеонова.

Това стана ясно след среща на протестиращи пред Министерството по опазване на здравето със зам.-министър Жени Начева.

„ Поемам ангажимент персонално да следя сключването на контракт с трансплантационната клиника в Есен, с цел да могат българските жители да получават лекуване по линия на Евротрансплант. 30 юли е крайният период за сключване на съглашението, като в границите на месеца би трябвало да завършват всички процедурни дейности по завършването му “, уточни Жени Начева на среща със сдруженията, представляващи пациентите с белодробни болести и нуждаещите се от белодробни трансплантации български жители.

Скандалът с задълженията на НЗОК се заплете

Оставка в НЗОК, Ананиев: Няма да има закъснение на лекуването на болните

Ще отхвърлят ли клиники в чужбина да лекуват българи

„ Министър Ананиев не приема оставката на доктор Марияна Симеонова, защото проблемите не би трябвало да се заобикалят, а да се намира решение за тях.

Здравният министър разпореди на доктор Симеонова незабавно да приготви идея за развиването на Изпълнителната организация по трансплантация (ИАТ), като уточни най-тежките проблеми и предложи съответни периоди за тяхното решение “, сподели заместникът на здравния министър във връзка с подадената оставка на изпълнителния шеф на ИАТ доктор Марияна Симеонова.

Днес с девиз "Здравен бежанец " хора, които се нуждаят от белодробна трансплантация, излязоха на митинг пред Министерството на здравеопазването.

Те се оплакват, че българите не може да бъдат трансплантирани в чужбина по незнайни за тях аргументи и упорстват от здравното министерство да подхващат ограничения за решение на казуса, който съществува от година и половина.

Оставката идва след митингите на нуждаещи се от трансплантация на бял дроб в чужбина след прекратения достъп на български пациенти до непознати клиники поради неизплатени отговорности на ИАТ. Общо 16 души с тежки белодробни болести в България чакат животоспасяваща трансплантация в чужбина. В края на май те и техни близки стачкуваха, откакто се оказа, че задгранични клиники отхвърлят да правят интервенции на български пациенти.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР