Здравният министър Кирил Ананиев е освободил д-р Мариета Райкова от

...
Здравният министър Кирил Ананиев е освободил д-р Мариета Райкова от
Коментари Харесай

Сменят пак шефа на Фонда за лечение на деца

Здравният министър Кирил Ананиев е освободил доктор Мариета Райкова от поста шеф на Фонда за лекуване на деца. Това е станало по взаимно единодушие, като тя е изтъкнала персонални аргументи.
Очаква се на следващия ден Министерството на здравеопазването да даде повече информация за това, както и за ръководството на фонда, заяви БНР.

Райкова, която по обучение е акушер-гинеколог, заемаше поста от септември предходната година, откакто преди тоав е била в управата на болница " Св. Иван Рилски " и е оглавявала Столичната здравноосигурителна каса.

Т

я смени на поста доктор Тинка Троева, която беше освободена от служба поради редовно нарушение на Правилника за активността и организацията на работата на фонда, на реда за издаване на формуляр S2, регулярно заобикаляне на ясно написани процедури, измежду които и притеснителната процедура да се изискват мнения от медицински експерти, които не попадат в листата на одобрените от министъра външни специалисти към ЦФЛД. Това оповестиха тогава от здравното ведомство и показаха случай на дете, нуждаещо се от чернодробна трансплантация. Подаден беше и сигнал в прокуратурата.

Троева пък оглави фонда след оставката на проф. Владимир Пилософ, който остана на поста единствено 10 месеца, през които работата на институцията бе придружена от голям брой кавги. Най-нашумелият беше въпросът с 9-годишния Байрям, който трябвало да замине за трансплантация на бъбрек в Германия, само че от Министерство на здравеопазването отказали да издадат нужния документ, тъй като можело да бъде оперирано и у нас.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР