Здравният министър Христо Хинков си постави оценка добър 4 за

...
Здравният министър Христо Хинков си постави оценка добър 4 за
Коментари Харесай

Здравният министър си постави оценка добър 4 за работата си начело на министерството

Здравният министър Христо Хинков си сложи оценка " добър " 4 за работата си отпред на министерството. Той съобщи, че ведомството, което оглавява се оправя добре с осъществяването на признатата още при започване на работата на кабинета държавна стратегия в бранша.

Здравният министър предложи на своя предстоящ правоприемник на поста да не се поддава на политически внушения, да работи според личния си проект и държавната стратегия. Хинков обаче сподели, че не знае името на бъдещия министър.

Христо Хинков изясни, че е спрял състезания за нови шефове на лечебни заведения по молба на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, с цел да не се оставя усещането, че преди да освободи поста, министърът назначава шефовете на болничните заведения.

По мотив построяването на Национална детска болница той изясни, че има формиран проект за деяние, само че проблем са публичните поръчки и по-точно обжалванията пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), които забавят процедурите. Проф. Хинков сподели още, че в Комисия за защита на конкуренцията се чака да се реши въпросът с компанията, която да стартира събарянето на старите здания на мястото на бъдещата болница.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР