Здравният министър Христо Хинков е решил да преименува отново болница

...
Здравният министър Христо Хинков е решил да преименува отново болница
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Министър Хинков е решил да смени името на болница „Проф. д-р Александър Чирков”

Здравният министър Христо Хинков е решил да преименува още веднъж болница „ Проф. доктор Александър Чирков ”  на болница „ Света Екатерина ”.  Тази вест разгласява на страница си във фейсбук водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов, който написа, че е видял документ за връщането на името на лечебното заведение. 

Решение тя да носи името на починалия си основател беше взето през 2022 година.

Сред претекстовете тогава беше, че по този начин ще бъде почетен приносът на проф. Чирков както за спасяването на живота и здравето на хиляди българи, по този начин и за основаването на българската школа в кардиохирургията и кардиологията.

„ Спасил е толкоз доста животи и се е държал толкоз почтено до края на дните си, че най-малкото, което заслужава е тази болница да носи неговото име.И никой няма право да оспорва това, с изключение на дребни, некадърни и жалки завистници, инцидентно сдобили се с власт. Пример за подобен човек е министъра на опазването на здравето - Христо Хинков “, прибавя в обявата си Трифонов.

Той декларира още, че мъчно се сдържа и не желае да наскърбява, само че „ в действителност целия този безпорядък би трябвало да спре “. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР