Здравният министър д-р Костадин Ангелов обяви, че е готов да

...
Здравният министър д-р Костадин Ангелов обяви, че е готов да
Коментари Харесай

Ето кой ще е първият българин, ваксиниран срещу COVID-19

Здравният министър доктор Костадин Ангелов разгласи, че е подготвен да бъде първият имунизиран против  у нас.
" Имам подготвеност да съм първият имунизиран в България, защото с това деяние ще покажа, че имунизацията е безвредна и ефикасна ", сподели той пред публицисти. По думите му през днешния ден на среща с присъединяване на ръководителя на имунизационния щаб, основния държавен здравен контрольор и шефове на РЗИ ще се реши дали фактически той да бъде първият имунизиран у нас.
 Здравният министър с нова заповед за идващите от Англия Здравният министър с нова заповед за идващите от Англия
Въвежда се краткотрайна възбрана за влизане на територията на Република България през всички гранични пунктове, с въздушен, морски, железопъ...
" Аз съм и доктор. Макар сега да не съм на първа линия, желая да покажа на всички българи, че имам вяра във имунизацията и имунизирането ", добави Ангелов.
Припомняме, че през вчерашния ден (21 декември)  (ЕМА) предстоящо утвърди за приложимост в Европейския съюз имунизацията против COVID-19 на американската корпорация  и немския ѝ сътрудник BioNTech.
Днес министърът уточни, че на 25 или 26 декември у нас ще пристигна " алегорично количество " от препарата за всички страни от Европейски Съюз по едно и също време да стартират имунизация на 27 декември. До края на декември страната ни чака да получи 9750 дози ваксини, които са задоволителни за имунизирането на 4875 души - слагат се две дози в интервал от 21 дни ", сподели Ангелов.
Повече ваксини се чакат през януари - общо 57 000 дози. За февруари основният здравен контрольор Ангел Кунчев разгласи 90 000 дози.
 Извънреден брифинг по нощите - министърът карантинира персонално идващите в 3 ч. от Англия Извънреден брифинг по нощите - министърът карантинира персонално идващите в 3 ч. от Англия
Общо 667 на брой са последните пътуващи от Англия за България, които кацнаха със аероплан на летищата в София, Пловдив и Варна т...
Бързите проби за COVID-19 влизат в статистиката от на следващия ден
Ресорният здравен министър разгласи, че бързите антигенни проби за определяне на коронавирусната зараза влизат публично в статистиката за заболеваемостта от на следващия ден.
" Всички лаборатории и лечебни заведения, които досега са подавали данни за извършените PCR проби, от на следващия ден стартират да вкарват данни и за резултатите от извършените бързи антигенни проби ", заяви доктор Костадин Ангелов. Това на процедура значи, че данните ще станат забележими в четвъртък, като се чака случаите сензитивно да набъбнат.
Още не е ясно дали приравняването на антигенните проби и PCR тестванията ще е цялостно, или ще е належащо удостоверение с PCR в обособени случаи. Остава под въпрос дали резултат от бърз тест ще може да се употребява за издаване на болничен лист. Очаква се всички елементи да бъдат конкретизирани до края на деня.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР