Здравният министър д-р Асен Меджидиев обяви, че първите медицински хеликоптери

...
Здравният министър д-р Асен Меджидиев обяви, че първите медицински хеликоптери
Коментари Харесай

До месец България ще разполага с медицински хеликоптери

Здравният министър доктор Асен Меджидиев разгласи, че първите медицински хеликоптери ще дойдат в България по-рано от плануваното . В ефира на „ Българска национална телевизия “ той изясни, че процедурата за наемането на машините на лизинг е завършила и е била извоювана от италианска компания, предложила по-добра цена. Министърът добави:

„ Със сигурност в края на този месец или при започване на идващия, ще имаме два хеликоптера, които ще започват и ще стартира въздушната помощ по въздуха. Пожелавам на сътрудника, който ще пристигна след мен, да приключи това – доста малко остана – площадките да бъдат приключени. Много малко остава и действително нашето население ще има незабавна помощ по въздуха. “

България ще употребява лизингови хеликоптери , до момента в който не придобие лични. По думите на доктор Меджидиев планува се първият закупен хеликоптер да бъде у нас през декември , а през 2024 година да получим още 2 . Той показа, че има положителни усещания от евентуалния си правоприемник на поста проф. Христо Хинков и счита, че той ще продължи построяването на детска болница, промяната в ТЕЛК и незабавната помощ по въздуха.

Министърът акцентира, че го наскърбяват изявленията , че служебният кабинет следва проруски ползи , уточнявайки:

„ Стана ми малко обидно – аз в никакъв случай не съм имал проруски ползи, с цел да се разяснява, че нашият кабинет има проруски ползи. Никога! Аз съм защитавал единствено ползите на България. И моят президент постоянно е стоял и е упорствал за това. Абсурдна е формулата „ всички против Радев и служебното държавно управление “. Не може да остане такова клеймо! “

Здравният министър сподели, че е поел поста с мисълта, че ще работи към 3 месеца и след това ще се върне при пациентите си . По негови думи за всеки от сътрудниците му в служебния кабинет е било по този начин и това, че се е наложило да останат по-дълго от предстоящото, е било тежко за всички тях. Въпреки това има подготвеност да оказва помощ на всеки здравен министър, който и да е той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР