Здравният министър Асена Сербезова излезе с емоционален пост във Фейсбук

...
Здравният министър Асена Сербезова излезе с емоционален пост във Фейсбук
Коментари Харесай

Сербезова с емоционален пост: Не събирайте пари от страховете на хората, защото те са кървави

Здравният министър Асена Сербезова излезе с прочувствен пост във Facebook след записания фрапантен скок на новозаразени с коранавирус през последното денонощие у нас.

" Заедно сме. Дали ни се желае или не, само че сме в една " лодка ".... Нека не я клатим, тъй като морето така и така е бурно.. ", приканва здравният министър в поста.

" Споделяме една орис. Борим се с едни и същи компликации, въпреки по друг метод. Разчитаме на една и съща система, въпреки друго да имаме вяра в нея. Накрая можем да " опрем " до науката, въпреки да имаме друго отношение към нея. Толкова друго, че да позволим това разграничение да ни разделя в всекидневието ни. Толкова друго, че да ни предопредели друга орис. Съдби... Като тази на бащата тръгнал да се имунизира, срещайки щерка си, която го моли да не прави това. След няколко седмици се заразява и не съумява да се пребори с вируса ", написа Сербезова.

" Ваксинираните могат да се заразят, само че минават този път по друг метод. Факт е, че имунизациите не са 100 % ефикасни(...), само че също по този начин е неоспорим факт, че защищават от затруднения, а 85% от пациентите с коронавирус в интезивно поделение са неимунизирани ", споделя още здравният министър.

" Тази " банална простуда ", както я назовават някои, а други отхвърлят даже съществуването докара до сериозен растеж на смъртността, евентуално заради аргументи от сложен темперамент, в това число и заради равнището на здравна култура, съществуване на хронични нелекувани съответно болести, неспазване на ограничения, положение на здравната система и впрочем... ", показва Сербезова и приканва:

" Можете да давате на хората към вас информация, кажете им мнението си, само че не се налагайте, тъй като можете да измененията ориста на някой, като подхраните страховете му. Тези, които са създали избора да не се имунизират, дано не постановат този избор, нито пък да го употребяват за политически цели или пък с цел да " блеснат " на телевизонния екран. Нека не събират пари от страховете на хората , тъй като това са кървави пари. Независимо от нашия избор ние сме в една лодка. Нека не я клатим, тъй като морето така и така е бурно... Да стигнем до брега дружно, тъй като бряг има и никоя рецесия не е безконечна.... "

Публикацията е съпроводена от белодробни рентгенови фотоси на имунизиран и на неимунизиран пациент с COVID-19.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР