Здравният министър Асена Сербезова е на среща с представители на

...
Здравният министър Асена Сербезова е на среща с представители на
Коментари Харесай

Здравният министър пред протестиращите: Твърдо съм против задължителната ваксинация

Здравният министър Асена Сербезова е на среща с представители на протестиращите против зелените сертфикати и депутати от " Възраждане ".

Те са признати на диалог, в който взе участие и основния държавен контрольор. Протестиращите настояха да се направи работна група, в която да са показани всички гледни точки, а освен на експерти, които поддържат имунизацията. Те показаха, че в Народното събрание е останал единствено Кристиян Вигенин и не е имало кой да одобри недоволстващите жители. " А сякаш инцидентно министър председателят Кирил Петков излезе в карантина. Сега няма разговор, вие си подписвате тихомълком новата заповед и никой не дава пояснение на хората. Направете полемика в професионалните среди, само че да е двустранно представителна. Да стане ясно за какво има имунизации, а вълните не престават. Сега ще има пета, шеста и тн ", съобщи Цончо Ганев, народен представител от „ Възраждане ".

" Хората са в изтощение от тези тайни теории, някои от които се сбъдват пред очите ни. Казаха в Западна Европа, че в случай че 70% от хорта се имунизират пандемията ще завърши. Хората се имунизираха, пандемията не свърши. Има ли подмолни сили, които след шест месеца ще ви наредят, че би трябвало от избрана дата имунизацията да стане наложителна. Имате ли тактика по кое време това ще свърши или хората ще би трябвало да си поставят четвърта, пета, шеста и тн. дози? ", запита министър Сербезова представители на митинга.

" Оттеглете си, ние ще поемем и ще устоим на този напън ", прикани той управляващите. " Нямаме избор. Нашият живот е обиден, ние сме притиснати към стената ", съобщи протестиращият.

" Има насъбрани настроения, съмнение, тази суматоха и страха с които стартира ръководството на пандемията преди 2 години и ние в този момент берем плодовете. Трябваше тогава да се изяснява на хората какво се случва, не новините да стартират с брой на жертви, заболели, чували. Обществото е разграничено. Ваксинацията би трябвало да е непринуден развой ", съобщи на срещата министър Сербезова. 

" В тези рискови условия си проличаха минусите на обучение, на здравна култура, на образование на децата ни и дали да са цивилен дейни. Даваме си ясна сметка за разделянето на обществото, имунизирането би трябвало да е непринудено и персонален избор. Но решението дали да бъде имунизиран или не един човек въздейства върху други хора - в случай че ние сме здрави, може да предадем вируса на някой, който да получи затруднения от съпътстващи болести. Така, че това е подтекста на публичното здраве ", добави тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР