Здравните заведения в Париж алармират за все повече инциденти с

...
Здравните заведения в Париж алармират за все повече инциденти с
Коментари Харесай

Париж ще забрани тротинетките?

Здравните заведения в Париж сигнализират за от ден на ден произшествия с електрически тротинетки, написа френският „ Актю Пари “. Ако злополуките не намалеят, транспортното средство ще бъде неразрешено, заканват се от общината.

Парижките управляващи заплашват да не възобновят договорите за 2023 година с компаниите обслужващи тротинетки със свободен достъп за публично прилагане. Те могат да бъдат принудени да изтеглят транспортните средства в период от един месец, в случай че не се лимитират злополуките.

Превозното средство във френската столица нашумя преди 2 години, като сега близо 15 хиляди тротинетки се обслужват от три компании. Скоростта, която развиват, е до 25 км/ч, което е с 10 км/ч по-висока скорост от колело.

Поради тази причина случаите с тях също са повече. Всеки ден влиза по един нов пациент в незабавното след рухване или злополука с тротинетка, алармират от здравните центрове.

Травмите най-често са счупвания на крайниците, фрактури на черепа, пострадвания на главата, челюстта и лицето. Има и по-мрачна статистика – за миналата година са регистрирани 22 смъртни случая във Франция след произшествия.

Отговорът на компаниите също не закъсня. Те подсигуряват, че в Париж 99,99% от пътуванията минават без проблем, като единствено 0,01% завършват с случай, а 87% от тях не стигат до лекарска интервенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР