Здравните власти в руската столица Москва днес съобщиха за 27-процентно

...
Здравните власти в руската столица Москва днес съобщиха за 27-процентно
Коментари Харесай

Рязък ръст на починалите от COVID-19 в Москва през ноември

Здравните управляващи в съветската столица Москва през днешния ден оповестиха за 27-процентно нарастване на умрелите от новия ковид (COVID-19) през ноември спрямо октомври, макар че към момента се опълчват на възобновяване на цялостната обсада, осведоми " Франс прес ".

Данните, оповестени от здравната работа на Москва, демонстрират 4 542 умряли от COVID-19 през ноември при 3 573 през октомври и 1569 през септември.

Московските здравни управляващи също по този начин прецизираха, че през ноември столицата е записала общо 14 456 умряли, което значи, че умрелите от COVID-19 съставлява към една трета от общия брой през този месец.

Русия е разрушена от втора вълна от инфекции от есента, с епицентри в столицата й Москва и втория по величина град Санкт Петербург.

Но за разлика от множеството огромни европейски градове, съветската столица не е въвела строго блокирането, което наложи тази пролет при започване на пандемията с вярата да поддържа затруднена стопанска система.

Длъжностните лица понижиха с една трета чиновниците в офиса, наложително носене на маски на публични места и задължиха питейните заведения и заведенията за хранене да затворят до 23:00 часа.

Във вторник кметът на Москва Сергей Собянин назова експлоадирането на града " обезпокоително ".

Той сподели, че към 130 000 души са били в болница с Covid-19 в град от към 12 милиона.

И той разгласи, че зимният ваканционен интервал за учебните заведения е продължен със седмица до 17 януари, с цел да се ограничи разпространяването на вируса.

Властите на Москва, както и останалата част от страната, залагат на програмата за всеобща имунизация, употребявайки съветския домакински удар Sputnik V, с цел да овладеят огнището.

Във вторник Собянин разшири програмата на града, която стартира при започване на декември с уязвими служащи, с цел да включи студенти на възраст над 18 години.

Новият сбор на смъртните случаи в Москва пристигна ден откакто Русия призна, че смъртните случаи в действителност са повече от три пъти по-високи от обявените преди този момент.

Статистическата организация Росстат съобщи, че смъртните случаи от всички аргументи, регистрирани сред януари и февруари, са се нараснали с 229 700, като вицепремиерът Татяна Голикова добави, че повече от 81 % от тези смъртни случаи се дължат на вируса.

Тези числа значат, че повече от 186 000 руснаци са умряли от Covid-19, поставяйки общия брой на смъртните случаи в страната на трето място в света след Съединени американски щати и Бразилия, съгласно броене на AFP.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР