Здравните власти в Пловдив и областта издирват деца със съмнителни

...
Здравните власти в Пловдив и областта издирват деца със съмнителни
Коментари Харесай

Издирват деца със съмнителна имунизация срещу морбили

Здравните управляващи в Пловдив и региона търсят деца със съмнителни имунизации против морбили. Причината е, че през предходната седмица в при лабораторни проучвания в София на 35 дребни пациенти, инфектирани с рисковата болест, е открито, че не са били имунизирани, а в документите им пишело тъкмо противоположното. На тези малчугани, за които се откри, че не са ваксинирани, ще бъдат сложени ваксини, а отговорните за това ще бъдат глобени. Досега от над 300 случая на морбили в страната единствено един е в Пловдивско. Въпреки това здравните управляващи в града и региона взимат всички ограничения да се предотврати зараза. Предупреждават се младите фамилии с деца под 13 месеца да не ги водят на почивки в страни, където има морбили - да вземем за пример Македония, Сърбия, Гърция.

Осем области в страната са наранени от морбили. 355 случая на болестта са обявени в Министерство на здравеопазването, като 300 от тях са лабораторно доказани. Това демонстрират данните от последната епидемиологична информация на здравното министерство.
Най-много болни има в София област - 148, по-късно се подрежда Благоевград със 120, а в София град инфектираните са 77. В Бургас има 3 болни, Велико Търново - 1, Кюстендил - 2-ма, Перник - 3-ма, Пловдив - 1.

Най-засегнати са децата сред 1 и 4 години, измежду които случаите са 130. Отделно 65 бебета под година също са се заразили с морбили. При децата сред 5-9 години случаите са 83, а при тези сред 10-14 година са 9. Също по този начин 12 младежи сред 15 и 19 са се разболели от морбили. Не липсват случаи и при по-големите.

Заразата пламна у нас през февруари. Тя идва извън, а генотипът на вируса е с задграничен генезис, като причинителят се среща в Германия и Италия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР