Здравните власти в Нова Зеландия обявиха, че се работи по

...
Здравните власти в Нова Зеландия обявиха, че се работи по
Коментари Харесай

Първа положителна проба за COVID-19 от ноември насам в Нова Зеландия

Здравните управляващи в Нова Зеландия оповестиха, че се работи по въздържане на вероятно предаване на ковид, откакто жена, излязла неотдавна от изолираност, даде позитивен тест, съобщи ДПА.
В страната не е имало случаи на предаване на заболяването от ноември насам. Всички регистрирани случаи са при лица, пристигнали от чужбина.
Вчера 56-годишна цена, върнала се от Европа на 30 декември предходната година, даде положителен тест. Тя прекарала наложителната 14-дневна изолираност в Окланд и се прибрала вкъщи си, заяви на конференция основният шеф на опазването на здравето Ашли Блумфилд.
По време на изолацията тя дала два пъти положителен тест за ковид, само че развила признаци на заболяването след връщането си вкъщи в Нортланд.
Здравните служби работят по определяне на източника на инфекцията. Всички, намирали се наоколо, са подложени на проучвания и са в изолираност. Предполага се, че това е един от вариантите, които са по-силно заразни, акцентира Блумфилд.
Общо в страната са регистрирани 1927 случая на заразяване с ковид, от които 79 са дейни. Островната страна се сочи за образец в битката против разпространяването на болестта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР