Здравните власти в Норвегия съобщиха, че ваксинирането срещу Covid-19 може

...
Здравните власти в Норвегия съобщиха, че ваксинирането срещу Covid-19 може
Коментари Харесай

Норвегия: Има риск при ваксиниране срещу Covid на тежко болни пациенти над 80 години

Здравните управляващи в Норвегия оповестиха, че имунизирането против Covid-19 може да е прекомерно рисковано за доста възрастните и тежко заболели хора. Това е най-острата оценка от Европейски здравен орган досега по оценка на резултатите от имунизациите,.

Официалните здравни управляващи на Норвегия оповестиха, че 23 индивида са умряли в страната в малко време откакто са получили първата доза от имунизацията. От тези смъртни случаи, на 13 е направена аутопсия. Резултатите от нея допускат, че постоянно срещаните странични резултати може да са съдействали за тежки реакции при немощните и доста възрастни хора, показва Норвежката организация по медикаментите.

“За тези с най-тежка неустойчивост даже релативно леките странични резултати на имунизацията могат да имат съществени последствия “, показва Норвежкият институт за публично здраве.
" За тежко болните, на които така и така им остава къс живот, изгодата от имунизацията може да е незначителна или без значение. “, прибавят оттова.

Властите в Норвегия акцентират, че рекомендацията им не значи, че по-младите и здрави хора би трябвало да заобикалят имунизацията. Но това е ранна индикация за това какво би трябвало да се следи, когато страните стартират да издават отчети за мониторинг на сигурността на имунизациите.

Емер Кук, новият началник на Европейската организация по медикаментите, към този момент съобщи, че следенето на сигурността на имунизациите за Covid, изключително тези, които съдържат нови технологии като RNA, ще бъде едно от най-големите провокации, откакто те бъдат необятно публикувани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР