Здравните власти в Монтана са установили 90 заразно болни жители

...
Здравните власти в Монтана са установили 90 заразно болни жители
Коментари Харесай

Само за месец: Засякоха 90 заразно болни монтанчани

Здравните управляващи в Монтана са открили 90 заразно заболели поданици на региона за месец август, научи организация BulNews. 74 от заболелите са били с чревни инфекции, като максимален е бил броят на инфектираните с гастроентерити и ентероколити – 67, а 7 са били повалени от вирусен хепатит.
11 са откритите болни от дихателни инфекции за месеца, 6 от които са се заразили с морбили, един с коклюш, двама с варицела и двама със скарлатина.
От районната здравна ревизия разясняват, че за интервала от групата на трансмисивните инфекции са обявени 3 случая, като единият е за инфектиран човек с лаймска болест, а другите двама са повалени от западнонилска тресчица.
От групата на полово излъчените инфекции е регистриран един случай на сифилис, открит е и един заразил се със СПИН.
През август инспекторите са направили 311 инспекции на здравни и лечебни заведения. Издадени са 93 наставления, 8 свидетелства за имунизационно положение и 2 протокола от регионална профилирана комисия за освобождение от имунизации по медицински противопоказания. За интервала са издадени 7 наставления за възстановяване хигиеничното положение и противоепидемичния режим. Съставени са 4 акта за открити административни нарушавания и 5 наказателни постановления на обща стойност – 3 350 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР