Здравните власти в Китай заявиха днес, че епидемията от новата

...
Здравните власти в Китай заявиха днес, че епидемията от новата
Коментари Харесай

Китай: Новата вирусна епидемия може да бъде поставена под контрол

Здравните управляващи в Китай обявиха през днешния ден, че епидемията от новата вариация на ковид може да бъде сложена под надзор, предадoха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Това е първата публично изказване на Националната здравна комисия в страната, откакто в края на декември бе обявено за разпространяването на вируса.

Пътят на предаване на болестта още не е изследван до дъно, и още не е прочут източникът на вируса, споделиха от ведомството. В известието си комисията прибавя, че ще ускори наблюденията си в дните към честването на Новата година по лунния календар идната седмица (от 24 до 30 януари). По традиция огромен брой китайци пътуват из страната, с цел да отбележат празника с родственици и другари.

Китайското държавно управление стартира да засилва общонационални ограничения за надзор в опит да предотврати разпространяването на новия ковид, добавя ТАСС.

Според изказването на Националната здравна комисия управляващите имат намерение да провеждат особено патриотично придвижване в опазването на здравето. Паралелно китайски специалисти ще търсят първоизточника на вируса, проследявайки разновидностите му.
В интервала на почивните дни към новогодишните празници медицинските институции ще работят в ексклузивен режим с непрекъснати наряди. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР