Здравните власти в Китай посъветваха гражданите на страната да не

...
Здравните власти в Китай посъветваха гражданите на страната да не
Коментари Харесай

В Китай: Не докосвайте чужденци


Здравните управляващи в Китай посъветваха жителите на страната да не допират чужденци, с цел да не се заразят с маймунска шарка, предадоха Ройтерс и Агенция Франс Прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Това стана, откакто бе регистриран първи случай на вируса в Китай.

За да се предотврати разпространяването на болестта в обществото, се предлага избягването на контакт „ кожа в кожа “ с чужденци, написа У Цзуню, основен епидемиолог в Центъра за предварителна защита и надзор на болесттите в собствен пост в обществената мрежа Вейбо.

Това се отнася включва освен до чужденци, само че и до китайски жители, които са били зад граница през последните три седмици. Според управляващите мярката е доста значима, с цел да се предотврати разпространяването.

Постът беше публикуван незабавно, само че секцията за мнения не беше налична. В обществената мрежа обаче се задаваха въпроса за какво чужденците, чието непрекъснато местопребиваване е в Китай, се считат за по-опасни от китайските жители.

Югозападният град Чунцин стана първото обитаемо място в страната, записало случай на маймунска шарка. Болният е дошъл от чужбина. Според китайските здравни управляващи пациентът е в устойчиво положение и вероятността от разпространяване на болестта е слаба.

Строгата политика на Китай по отношение на попречване на разпространяването на COVID-19, включваща наложителна карантина за идващи и граничен надзор до момента позволяваше избягването на вируса на маймунската шарка.

Според данни за Световната здравна организация (СЗО) записаните случаи на маймунска шарка са към 60 000 в целия свят. Починали са 18 души. За инфектирани са докладвали 125 страни, 98% от записаните случаи са в Европа и Северна Америка. Болестта минава за две - три седмици, само че съществува риск болните да развият затруднения, в това число бактериална зараза.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР