Здравните власти в испанската столица Мадрид преустановиха ваксинирането срещу Covid-19

...
Здравните власти в испанската столица Мадрид преустановиха ваксинирането срещу Covid-19
Коментари Харесай

Мадрид преустановява имунизацията за 2 седмици заради недостиг на ваксини

Здравните управляващи в испанската столица Мадрид преустановиха имунизирането против Covid-19 през тази и идната седмица, защото наличните количества не доближават, заяви заместник-председателят на районното държавно управление Игнасио Агуадо, представен от Ройтерс.

Автономна област Мадрид спря имунизирането на нови хора, запазвайки дребното дози, с които още разполага, за втора имунизация, сподели Агуадо пред публицисти. Той заяви, че от началото на акцията по имунизиране в района към този момент са имунизирани 180 000 души.

" За страдание, както се опасявахме, скоростта на доставките беше нарушена ", уточни Агуадо.

Каталуния също заяви през днешния ден за проблеми с доставките на ваксини. В резултат всички налични дози в богатата североизточна испанска област ще бъдат изчерпани до няколко дни, което ще забави използването на втората от нужните на човек две дози, предизвести районният министър на опазването на здравето Жозеп Мария Аржимон. Той даде образец с недоставена пратка ваксини на американската компания Moderna, която е трябвало да дойде тази седмица.

В Испания е сложена първата от нужните две дози ваксина на повече от 1,3 милиона души. Те включват настанени в старешки домове и работещи на първа линия медици. Около 10 на 100 от тях към този момент са получили и втора доза.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР