Здравните власти в Германия призоваха за носене на маски по

...
Здравните власти в Германия призоваха за носене на маски по
Коментари Харесай

В Германия призоваха за носене на маски по Великден

Здравните управляващи в Германия приканиха за носене на маски по Великден. Според министъра на опазването на здравето Карл Лаутербах това би трябвало да се прави на събирания на закрито, с цел да се предотврати увеличение на случаите на COVID-19, заяви ДПА.

Лаутербах, който е доктор, означи, че броят на случаите към момента е доста висок, както и броят на смъртните случаи.

" Призовавам всички непринудено да носят маски на закрито. Една дребна жертва. Особено на Великден не трябва да излагаме на заплаха себе си и другите ", съобщи той в известие в Twitter.

Министърът насочи апела си, откакто изследване сподели, че множеството хора в Германия към момента носят маски на закрито, макар че към този момент не са задължени по закон да го вършат.

Около 58 % от участниците в анкета на социологическата организация YouGov са декларирали, че носят маска в магазините, с цел да предотвратят разпространяването на ковид, 19 % са декларирали, че не носят маски, а 23 % - че носят маска понякога.

Около 70 на 100 от интервюираните са декларирали, че не са били повлияни от други хора в решението си да носят маска, а единствено 8 % са декларирали, че са били повлияни от други хора.

Изискването за носене на маска в Германия беше анулирано дружно с доста други ограничения на 3 април. Съгласно измененото законодателство маски могат да се изискват единствено в лекарски кабинети, старешки домове, лечебни заведения, рейсове, самолети и влакове, както и по време на изпитване в учебните заведения да вземем за пример.

Допитването е осъществено онлайн от 8 до 12 април и в него са взели участие 2054 души - представителна извадка на немското население над 18-годишна възраст.

Броят на инфектираните с ковид в Германия продължава да понижава. Днес Институтът за надзор на болесттите " Роберт Кох " разгласи 156 864 нови случая за миналото денонощие. Числото е по-ниско от регистрираните преди седмица 175 263 случая. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР