Здравните власти в Благоевград отчитат тревожен ръст на заразените с

...
Здравните власти в Благоевград отчитат тревожен ръст на заразените с
Коментари Харесай

Тревожен ръст на заразени в Благоевградско |

Здравните управляващи в Благоевград регистрират обезпокоителен растеж на инфектираните с ковид. Само за една седмица признатите за лекуване в регионалната болница са се нараснали над три пъти. Отварянето на кафенетата и заведенията за хранене може да утежни още повече обстановката.

На този декор кръговете от Световната купа за мъже в Банско мина под знака на безспорната сигурност, само че с цената на денонощен труд на лекари и лаборанти.

Само за последните два дни случаите на инфектирани с ковид в област Благоевград са 230. Толкова са и хората, настанени за лекуване в болница, заяви пред БНР шефът на РЗИ доктор Калоян Калоянов:

" Не е доста огромен натискът, само че наклонността е към покачване, това е казусът. От 225 пациенти с ковид, които са в болница, 12 са на интензивно лекуване ".

Ваксинирането е в точката на заледяване, като изключим предпочитаната имунизация на членовете на секционните комисии. Всъщност и там нещата не стоят добре. От 4542 ангажирани с идните избори, едвам 10 % са поискали да се имунизират, а срокът е до края на седмицата.

Завеждащият вътрешно поделение в регионалната болница в Благоевград доктор Румен Кондев очерта картината:

" Само във Вътрешно поделение са 30 пациенти, има към 20 заболели и в Инфекциозно. Вижда се нарастване на заболеваемостта и приема на заболели. Все отново имаме опция да ги одобряваме, само че в случай че има още нарастване, ще разкрием и в отделението " Уши, нос, гърло " да одобряваме пациенти с COVID-19 ".

На фона на тази тревожна картина в региона Световната купа за мъже в Банско се организира без никакъв здравен риск. Само един от стотиците доброволци се е оказал позитивен и е бил върнат вкъщи. Два COVID-центъра са изследвали през три дни всички, ангажирани със международното събитие, а състезателите и техните треньорски екипи – всеки ден. Над 1500 проби са взети и обработени единствено за няколко дни.

Лекари и лаборанти са работели от 7 часа сутринта до 1 часа през нощта. Директорът на столичната клиника, ангажирана с тази отговорност, доктор Николина Янакиева съобщи, че личният състав на хотелите, в които са били настанени гостите, е тестван редица пъти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР